“Her gün bir avuç tavsiye olunur!”;

“Her gün bir avuç tavsiye olunur!”

Musabeyli’de Horoz Karası siyah üzümler bir yandan toplanırken diğer yandan kurutuluyor. Hasada eşlik eden Kaymakam Hamza Özbilgi, her gün bir avuç yenilmesini tavsiye ediyor....

Resim

HASAT ZAMANI

Kilis Musabeyli’de hasat zamanı... Bir taraftan horoz karası üzümler toplanıp kurutuluyor, diğer taraftan biber hasadı yapılıyor.

Üreticilerin hasat mutluluğuna ortak olan Musabeyli Kaymakamı Hamza Özbilgi, Horoz Karası siyah üzüm hasadı yapan vatandaşlara bereketli bir hasat olmasını diledi.

Resim

DEMİR DEPOSU

Kaymakam Özbilgi, “Musabeyli Horoz Karası üzümlerimizin hasat zamanı geldi, bereketli olsun. Çiftçilerimiz yaş ve kuru olarak sofralarda tüketime hazır hale getiriyor” dedi. Kaymakam Özbilgi, “Horos Karası: Magnezyum, Potasyum ve Demir deposudur. Her gün bir avuç tavsiye olunur” dedi.

Resim

KURAKLIĞA RAĞMEN BİBER ÜRETİCİLERİ MEMNUN

Biber hasadına da katılan Kaymakam Özbilgi, Kilis genelinde kurak bir yıl geçirilmesine rağmen Hasancalı köyünde biber hasadı yapan üreticilerin mahsulden memnun olduğunu belirtti. Kendisi de biber toplayan Kaymakam Özbilgi, çiftçilere kolaylıklar ve bereketli bir hasat sezonu diledi.

Resim

BEREKTLİ OLSUN!

Kaymakam Özbilgi, “Özellikle kurutmalık pul biber ve salça üretiminde ilçemiz için önemli katma değeri olan Hasancalı Biberinin hasat faaliyetleri başladı. Bereketli olsun” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum