Arama
Arama Sonuçları
Birlikte pedal çevirdiler
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın himayesinde ve Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Bingöl Deprem Çalıştayı” kapsamında üniversite kampüsünde düzenlenen bisiklet turu etkinliğine katıldı.
Teleferik kazasında kurtarma çalışmaları sürüyor
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine kabin çarptı. Parçalanan kabinde 1 kişi hayatını kaybederken 2'si çocuk 7 kişi de yaralandı. Teleferik kazası sonrası diğer kabinlerde mahsur kalan 184 kişi için çalışmalar devam ederken tahliye çalışmaları sırasında 3 kişi daha yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 kabindeki 112 kişinin başarıyla kurtarıldığını açıkladı. Çalışmaları ilk andan itibaren yerinde koordine eden Vali Hulusi Şahin, kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.
Kaymakamlar, tohumları toprakla buluşturdu
Kütahya Dumlupınar Kaymakamı Büşra Güllü Özpınar ve Altıntaş Kaymakamı Hüseyin Bozoğlan, daha yeşil bir dünya için karaçan tohumu ekimi yaptılar.
“Mülkiye mezunu olmanın mutluluğunu bir kez daha yaşadım”
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, yıllar sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olmanın mutluluğunu bir kez daha yaşadı. Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, mülkiye rozetini Vali Usta’ya bizzat taktı.
Deprem konutlarını denetledi
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Argıl Mahallesindeki TOKİ Deprem Konutları inşaatını koordineli bir şekilde denetledi.
179 yeni muhtar evi yapılacak
51 valiliğe 179 muhtar evi için kaynak aktaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu evlerin 19 Ekim 2024'te açılışını yapacaklarını söyledi. İstanbul’da da Vilayetler Birliği’ne bağlı Muhtar Evi yapılacağını açıkladı.
38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemenin öncelikli hedeflerinin başında geldiğini belirterek, 4 Haziran-6 Ekim tarihleri arasında 38 mafya tipi organize suç çetesinin çökertildiğini söyledi.
İçişleri’nin genel müdürlüklerine 28 yeni atama
Bugün yayımlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi’nde İçişleri Bakanlığı’nın birimlerine genel müdür veya başkan seviyesinde birim amiri ataması yapılmazken, genel müdür yardımcılıkları, daire başkanlığı ve şube müdürlüklerine 28 atama gerçekleştirildi.
Ağrı, tarım potansiyelini keşfetti
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, il protokolü ile İl Özel İdaresi, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tohum-Sıvat Dağıtımı ve Makine Tanıtım Töreni”ne katıldı.
Kokulu ardıç fidanlarını çapaladı
Isparta Eğirdir Gölü çevresinin ardıç ağaçlarıyla yeşillenmesini amaçlayan "Eğirdir Yeniden Ardıç Kokacak" projesi kapsamında Eğirdir Sorkuncak Köyü Bağbuyan mevkiinde üç yıl önce dikilen kokulu ardıç fidanlarının çapalama işlemi yapıldı.
Edebük Şehitleri dualarla anıldı
Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Edebük köyünde 15 Mayıs 1994 tarihinde bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 9 sivil vatandaş, şehadetlerinin 29. yılında kabirleri başında anıldı.
Taşköprü Sarımsağı toprakla buluşuyor
Dünyaca ünlü AB Coğrafi İşaret Belgeli Taşköprü Sarımsağı dikimine başlandı.
Çiftçiler tarım aletlerini kiralayarak kullanacak
Kütahya Valisi Ali Çelik, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hibe desteğiyle kurulacak tarımsal makine parkı araç ve ekipman dağıtım törenine katıldı.
Armutlu Kaymakamı Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Yalova'da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Armutlu Kaymakamı Alparslan Kılıç'ın (45) cenazesi memleketi Yozgat'ta toprağa verildi.
Bingöl Hayvan Hastanesi bölgeye hitap edecek
Bingöl Üniversitesi Hayvan Hastanesi törenle hizmete girdi. Törene Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Plan ve Bütçe Komisyonu Bşk. Bingöl Mv. Cevdet Yılmaz, Bingöl Mv. Feyzi Berdibek, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve vatandaşlar katıldı.
Biçerdöverle buğday hasadı yaptı
Erzincan Tercan Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Kargınlı çiftçi Naci Yılmaz’ın tarlasında buğday hasadına katıldı. Kaymakam Çelik, hasadın bol ve bereketli olmasını diledi.
Çapa yapacak, bahçe sulayacak, kuzu güdecekler: Köyümde Üç Gün
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Yaz Gençlik Projeleri kapsamında yapılmakta olan ‘Köyümde Üç Gün’ etkinliğine katılacak farklı liselerden kırk gencin, belirlenen altı köye yolcu edildiği programa katıldı.
Ömer Faruk Duman
Göksun Kaymakamı