Fındık alımı dualarla başladı;

Fındık alımı dualarla başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi’nce (TMO) Ordu'da yeni sezon fındık alımına bugün itibariyle başlandı. TMO’nun fındık alımına başlaması nedeniyle Turnasuyu TMO fındık alım merkezini ziyaret eden Vali Muammer Erol, TMO’nun fındık alım çalışmalarını yerinde inceledi ve fındık alım sezonunun üreticilere hayırlı olması dileğinde bulundu....

Resim

FINDIK KONTROLÜ

Ordu’da TMO iş yerleri ile www.tmo.gov.tr adresi üzerinden randevu alan ilk üretici Zeki Sezer fındığını TMO’ya getirdi. Fındıkların rutubet oranı, sağlam iç fındık oranı, çürük bozuk iç fındık oranı, yabancı madde oranı ile çatlak, kırık ve kabuklu fındık içinde bulunan iç fındık oranının belirlenen yüzdelik değerlerine bakıldı.

Vali Erol, yapılan analizler sonucu fındığı 55 randıman gelen üretici Zeki Sezer ile bir süre sohbet ederek, bereketli olsun dileğinde bulundu. Fındık alımında yapılan işlemlerle ilgili olarak da tüm detayları yakından takip ederek, Toprak Mahsulleri Ofisi Ordu Şube Müdürü Yusuf Akay’dan bilgi aldı.

Resim

ÜRETİCİLER FİYATTAN MEMNUN

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Muammer Erol, Ordu’da üç yerde alım yapıldığını belirterek, “Alımlardaki fiyatlarla ilgili şu anda göründüğü kadarıyla bir memnuniyet var. Onu da çiftçimiz teyit ediyor. İnşallah biz de arkadaşlarımızın elinin emeği, gözünün nuru, bütün bir yıl meşakkatle ürettikleri ve hakikaten kaliteli olduğunu da kendilerinin ölçerek, biçerek, tartarak tespit ettikleri ürünlerinden ellerine geçecek paraları üreticilerimiz hayırlısıyla harcasınlar ve bereketli olsun” dedi.

Resim

Konuşmaların ardından, İl Müftüsü Dr.İsmail Çiçek tarafından yeni fındık alımının başlaması dolayısıyla dua edildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum