“Fındık hayatımızın merkezinde”;

“Fındık hayatımızın merkezinde”

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Şenay Ustaoğlu, Trabzon ve Arsin'in önemli gelir kaynaklarından biri olan Coğrafi İşaret Tescilli Arsin Foşa fındığının tanıtımı için düzenlenen Fındık Hasat Töreni'ne katıldı. Vali Ustaoğlu, "Fındık hayatımızın merkezindedir. 500 binin üzerinde ailenin geçim kaynağı fındığımızdan ülke olarak 2.5 milyar dolar civarında ihracat geliri elde ediyoruz. Bol ve bereketli bir sezon diliyorum" dedi....

Resim

TESCİLLİ RESMİ HASAT

Yeşilköy Şehit Haydar Arslan İlköğretim okulunda gerçekleştirilen hasat törenine Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Lokman Arıcıoğlu katıldı.

Balıkesir Valisi olarak atanan Ustaoğlu'na hizmetleri ve katılımları için teşekkür eden Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, "Foşa fındığı geçen yıl Coğrafi işaretle tescillendi, biz burada geçtiğimiz yıl Coğrafi işaretini aldığımız fındığın resmi hasadı bu yıl başladı. Arsin Foşa Fındığı bahçesinde böyle bir törenle bunu kutlamak istedik. Fındık bizim yaşam tarzımız” dedi.

Resim

FINDIK BİZİM YAŞAM TARZIMIZ

Fındık üreticisinin hayatında fındığın çok önemli bir yeri olduğunu hatırlatan Vali İsmail Ustaoğlu, “Hayatlarını fındığa göre ayarlar. Hayatının her alanında fındık merkeze oturtturulur. Fındık biter, gelecek sene fındık ne kadar olacak diye düşünürüz. Benim de bugünlere gelmemde fındığın önemli bir yeri oldu” diye konuştu.

Ustaoğlu, "Eskiden imece olurdu. Fındığı bitirenler bitiremeyenlere yardım ederdi. Bu bizim kültürümüzde var. Arsin'in Foşa Fındığı bu bölge için önemli. Fındık yerli ve milli bir ürün. 16 ilin ana geçim kaynağı fındık. Dünyada yüzde yetmiş üretimle ülkemiz dünyada birinci sırada yer alıyor” dedi.

Resim

TRABZON'UN BENDE YERİ AYRI

Vali Ustaoğlu son olarak, 5 yıldır görev yaptığı bu güzel şehirden yakında ayrılacağını hatırlatarak, "Meslek hayatımda en uzun süre çalıştığım yer oldu. Bende Trabzon'un yeri ayrı. Bu şehri tanımak benim bundan sonraki hayatımda önemli yeri olacak. Acı tatlı hatıraları ile bu şehirden ayrılacağım. Sizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum