Arama
Arama Sonuçları
Vali Erol'dan kaymakamlara talimat
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında Mayıs ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Suda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla ilçe kaymakamlarından çalışma yapılmasını isteyen Vali Erol, sakıncalı yerlerle ilgili gerektiğinde yasaklama kararı için Valiliğe teklifte bulunulması talimatını verdi.
Çiftçilere yüzde 50 hibeyle nohut desteği sağlanacak
Kütahya'da nohut üretimini geliştirmek ve kayıt altına almak amacıyla Nohut Üretim Sözleşmesi imzalandı. İki pilot köyde uygulanacak sözleşme kapsamında 42 çiftçiye yüzde 50 hibeyle nohut desteği sağlanacak. Ekilecek nohut için ilaçlama hizmeti de yüzde 100 hibe ile ücretsiz sunulacak.
Depremzede çiftçilere 4,5 milyonluk destek
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Yeşilyurt/Sütlüce Mahallesi Sincikler Küme Evlerinde depremde zarar gören üreticilere yönelik gerçekleştirilen “Besilik Hayvan ve DAP İdaresi Başkanlığı Hayvansal Üretim Destek Programı Kapsamında Makine Ekipman Dağıtım Törenine” katıldı.
Fıstığın başkentinde hasat heyecanı
Yeşil altın olarak bilinen fıstığın başkenti Şanlıurfa’da hasat heyecanı yaşanıyor. Yaklaşık bir milyon 600 bin dekarlık alanda 22 milyonu aşkın ağaçtan üretim gerçekleştiriliyor.
Ayçiçeği tarlalarını çekirge istila etti
Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde yaklaşık 3 bin dekar ekili ayçiçeği tarlasını çekirgeler istila etti. Toplu ilaçlama çalışmaları yapılırken valilik, çekirge ile mücadelenin sürdüğünü açıkladı.
“Üretmezsek bir şekilde satın alacağız”
Çankırı Tarımsal Makine Parkuru Projesi kapsamında alınan makinelerin tanıtım programına katılan Vali Abdullah Ayaz, tarımın gelecek için önemini vurgulayarak, “Üretmezsek bir şekilde satın alacağız” uyarısında bulundu.
“Fındık üretimini 300 bin tona çıkarmamız gerekiyor”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Tarım ve Orman Bakanlığınca desteklenen Fındık Üretiminde Verim ve Kaliteyi Artırma çalışmaları kapsamında Ünye’nin Yüceler mahallesinde zirai mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.
Çiftçilerle kayısı topladı
Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar, ilçede yetiştirilip yurtdışına ihracatı yapılan kayısı hasadına katıldı.
Diyarbakır karpuzunun özgünlüğünün korunması için desteğe devam
Diyarbakır Vali Yardımcısı/Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, “Diyarbakır ile özdeşleşen karpuzun gelecek nesillere aktarılması lazım. Tohum, gübre, ilaçlama ve diğer alanlardaki desteklerle üreticilerimizin yanında olacağız” dedi.
“Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yaklaşık 660 binin üzerinde çadır, 55 binden fazla konteyner kurulumu gerçekleşti. Her akşam 2 milyon vatandaşımıza deprem bölgesinde iftar veriyoruz." dedi.
“Salgın iddiası provokasyon amaçlı”
Hatay'da Afet Koordinasyon Merkezi'nde konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Hatay'da salgın iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Deprem bölgesi koordinatör valilere emanet
Deprem bölgesindeki tüm işleyiş ve ihtiyaçlar onların sorumluluğunda. Koordinatör valiler asrın felaketinde ilk günden beri sahada. Depremlerin en çok yıkıma yol açtığı Hatay'da 15 vali görev yapıyor. Her valinin sorumluluk alanı farklı.
Çiftçiler tarım aletlerini kiralayarak kullanacak
Kütahya Valisi Ali Çelik, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hibe desteğiyle kurulacak tarımsal makine parkı araç ve ekipman dağıtım törenine katıldı.
Çayır tırtılına yangın arazözleriyle ilaç sıkılıyor
Bilecik’te 9 bin dekar alana yayılan çayır tırtılı zararlısı ile mücadele için ilaçlama yapılırken Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, "Çayır tırtılı zararlısı ilimizde merkez, Gölpazarı ve Osmaneli ilçelerimizde etkili oldu” dedi. Vali, Türkiye'de ilk kez Orman İşletme Şefliğine ait arazözlerin ilaçlamada kullanıldığını söyledi.
Traktörle çeltik eken Kaymakam, damlamalı çeltik sulamayı başlattı
Tosya Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen traktöre binerek çeltik ekimi yaptı. Kaymakam Özen, Tosya’da ilk kez uygulanan damlama sulama yöntemi ile çeltik üretimini başlattı.
Göbeklitepe'de metaverse ve yapay zeka etkinliği
Şanlıurfa'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Göbeklitepe'de "Tarihin Sıfır Noktasından, Tarihin Dönüm Noktasına" yapay zeka ve metaverse etkinliği düzenlendi.
Çam fıstığını 'böcekler' kurtaracak
Türkiye çam fıstığı üretiminin yüzde 80'ini karşılayan Bergama ilçesindeki Kozak Yaylası'nda, son yıllarda görülen verim düşüklüğünü gidermek üzere görev yapacak olan böcekler düzenlenen törenle doğaya salındı.