Ayçiçeği tarlalarını çekirge istila etti;

Ayçiçeği tarlalarını çekirge istila etti

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde yaklaşık 3 bin dekar ekili ayçiçeği tarlasını çekirgeler istila etti. Toplu ilaçlama çalışmaları yapılırken valilik, çekirge ile mücadelenin sürdüğünü açıkladı....


Tekirdağ Valiliği'nin açıklamasına göre Muratlı ilçesi Hanoğlu mahallesi merasında görülen çekirge yoğunluğunun, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesiyle birlikte mahalle bazında inceleme ve tespit çalışmaları yapıldı. Bölgede ekili arazi sahipleri konu hakkında bilgilendirilirken, konu Tarım ve Orman Bakanlığı’na hemen intikal ettirildi.

Çekirge mücadelesi, devlet destekli mücadele programında olması sebebiyle ilaçlama için gereksinim duyulan bitki koruma ürünleri ücretsiz olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından aynı günde yola çıkarıldı. Akabinde çekirge sorunu yaşanan bölgelerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri kontrol ve denetiminde toplu ilaçlama uygulaması başlatıldı.


İLAÇLAMA ARILARA ZARAR VERİLMEDEN YAPILSIN!

Valilik, “Üreticilerimizin, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün teknik ekiplerinin yönlendirmesi ve tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmeleri ve ilaçlamanın özellikle ayçiçeklerinin çiçek açtığı bu dönemde arıların da zarar görmemesi için günün akşam saatlerinde yapılması gerekmektedir.

İlimiz üreticilerinin özellikle meralara sınırı olan arazilerini zaman geçirmeden kontrol etmesi, çekirge yoğunluğu görülmesi durumunda İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize bildirilmesi büyük önem arz etmektedir” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum