Arama
Arama Sonuçları
AB heyeti, Burdur'daki antik kente hayran kaldı
Burdur Valisi Türker Öksüz, kente gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nokolaus-Meyer Landrut ve AB Üyesi Ülkelerin Ankara Büyükelçileri ile birlikte Sagalassos Antik Kenti’ne ziyarette bulundu. Sagalassos'un tüm bölümlerini gezen heyet, antik kente hayran kaldı.
"Burdur çok değerli şahsiyetler çıkarmıştır"
Burdur Valisi Türker Öksüz, "Burdur, zengin tarih ve kültür birikimi olan bu topraklardan pek çok değerli şahsiyetler çıkarmıştır" dedi.
Orman şehitlerinin ismi hatıra ormanında yaşayacak
Kütahya'nın Yenice köyünde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası dolayısıyla, şehitlerin anısını yaşatmak amacıyla hatıra ormanı oluşturuldu.
‘Kuzu gömleğinde ahi pilavı’ birinci oldu
Kırşehir’de 36. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmasında dereceye girenlere Vali H. Mete Buhara ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
Ellerini öpüp vedalaştı
Siirt Valisi olarak atanan Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, şehit aileleri ve gazilerin bir kez daha dualarına talip olarak ellerini öpüp vedalaştı.
“Kapadokya’dan Hoş Koku ve Sağlık Yayılıyor”
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, “Kapadokya’dan Hoş Koku ve Sağlık Yayılıyor” Projesi kapsamında oluşturulan ve 150 bin lavanta fidesinin toprakla buluştuğu bahçede incelemelerde bulundu.
“Asrın felaketinin üstesinden asrın dayanışmasıyla geleceğiz”
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Tut ilçesinde Toplu Konut İdaresince yapılmakta olan afet konutlarını inceleyerek, devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İlk lavantaları topladı
Karabük Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranova Proje alanında yılın ilk lavanta hasadına katılarak, lavanta topladı.
Lavanta fidanlarını toprakla buluşturdu
Antalya İbradı Kaymakamı İsmail Demirtaş, Ürünlü Mahallesi’nde lavanta fidanı dikimine katıldı. Fidanları toprakla buluşturup can suyu veren Kaymakam Demirtaş, fidanların ilçeye hayırlı olmasını diledi.
Garzan Ovası'nda sulanacak arazi iki katına çıkacak
Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, çiftçilere mercimek tohumu dağıtım töreninde Kurtalan’a müjde verdi. Hacıbektaşoğlu, “Projelendirilme aşamasında olan ‘Garzan Sulama Projesi’ ile 230 bin dekar alanın sulaması hedefleniyordu. Proje üzerinde yapılan iyileştirmelerle sulanacak arazi miktarı 400 bin dekara çıkarılacak” dedi.
‘Lavanta Kokulu Safran Bahçesi’nde ilk hasat
Karabük Valisi Fuat Gürel ile eşi Özlem Aras Gürel, ‘Lavanta Kokulu Safran Bahçesi’ projesi kapsamında yetiştirilen Lavanta ve Safranların ilk hasadına katıldı.
Erciyes Dağı lavantayla renklenecek
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in talimatıyla Kayseri’nin denizi olarak bilinen Yamula Barajındaki Kuşçu Marina bölgesinin yeşillendirilmesi projesinin ardından Erciyes Dağına da Lavanta bitkisi dikimi gerçekleştirildi.
Kekik, susam ve lavanta sokaklarını açtı
Batman Valisi /Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Belediyesi tarafından yapılan yenileme çalışmalarının ardından estetik bir görünüme kavuşan Kekik, Susam ve Lavanta sokaklarının açılışını gerçekleştirdi.
Lisinia’da yılın ilk hasadı
AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Burdur Valisi Ali Arslantaş, Lisinia Doğa Projesi alanında yılın ilk lavanta hasadını başlattı.
'Lavanta kokulu köy'de festival
Keçiborlu ilçesi Kuyucak köyünde düzenlenen "1. Isparta Lavanta Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüş öncesinde Lavanta Kokulu Köy Kuyucak’ta lavanta bahçesinde bir araya gelen konuklar halk oyunları gösterilerini izleyerek hedefe ok attı.
Lavanta kokulu safran ovası
Tarihi yapılarıyla bir dünya markası olan Safranbolu, alternatif turizm olarak ‘lavanta’ya yöneliyor. Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Çelikkaya Bağ Evi’nde bulunan Lavanta Bahçesini ziyaret ederek lavanta hasadına katıldı.
Buğday hasadını başlatan Vali Ergün: Çiftçiyi her zaman destekleyeceğiz
Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, 2022 yılı buğday hasadı sezonunu Ulubey ilçesinde açtı. Uşak genelinde bu yıl yaklaşık 706 bin dekar alanda buğday ekimi yapılırken, 200 bin tona yakın rekolte bekleniyor.
Lavanta hasadı yaptılar
Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, ilçede üçüncüsü düzenlenen Lavanta Hasadı Şenliği’nde katılımcılarla birlikte lavanta hasadı yaptı.
Edirne mora büründü, Lavanta Günleri başladı
Vali H. Kürşat Kırbıyık, mor renge bürünen Edirne’de eline aldığı makasla lavantaları kesip sepete toplayarak lavanta hasadını başlattı.
Burdur’da bir milyon fidan toprakla buluşacak
Orman Haftası etkinliği kapsamında 600 fidanın toprakla buluşturulduğu Burdur’da bu yıl 1 milyon fidan dikilecek.