Arama
Arama Sonuçları
Sinop Valisi Özarslan'ın örnek alınacak kaymakamlık hikayesi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2008 yılında kaymakam olarak atandığı Trabzon'un Sürmene ilçesinde fark yaratan projeler hayata geçirdi. İlçede eğitim alanında devrim niteliğinde projeler geliştiren ve öğrencilerin başarısını arttıran Özarslan, o dönem yaptığı çalışmalarla meslektaşlarına da örnek oldu.
Mersin, "Altın Renkli Yenidünya" üretiminde ilk sırada
'Altın Renkli Yenidünya’ meyvesinin üreticileri ile bir araya gelen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, yenidünya üretiminde de ilk sırada yer alıyor" dedi.
"Bu çalıştay yol haritasını belirleyecek"
Turunçgil Çalıştayı’nın kapanış programına katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Bu çalıştayda ortaya konulan görüşler, yapılan tespitler, getirilen öneriler, çalıştayın temasında yer alan yol haritasının belirlenmesine, planlı üretimin hayata geçirilmesine olumlu ve önemli katkılar yapacaktır" dedi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
Yılın ilk narenciye balını hasat etti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, ’Narenciye Balı Hasat Şenliği'ne katıldı. Arıcı maskesi giyerek kovanlarda sağım yapan Vali Pehlivan, kavanozlara bal doldurdu.
Kıraathane sahiplerinin sorunlarını dinledi
Her hafta bir sektörün sorunlarını bizzat dinleyen Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun bu haftaki misafirleri kentteki kıraathane ve çay ocağı işletmecileri oldu. Vali Aydoğdu, “Dile getireceğiniz problemlerin yerelde çözülebilecek olanlarını hemen çözeceğiz. Çözülemeyenler ile ilgili olarak da notlarımızı alacağız ve neler yapılabilir bunları değerlendireceğiz" dedi.
Erkenci mandalina hasadı yaptı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Sakızgediği Köyünde narenciye hasadı yaptı. Hasat öncesinde Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş Vali Yılmaz’a ildeki narenciye üretimi konusunda bilgi verdi.
“Bir ağaç diken, bin umut diker”
Balıkesir Susurluk Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından temin edilen 7 çeşit 7000 adet fidan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve öğrencilere yapılan törenle teslim edildi.
Narenciye bahçesi Mersin’de festival
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, bu yıl 8.’si düzenlenen ‘Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’nin açılış törenine katıldı. Pehlivan, “Mersinimiz, narenciyenin, turunçgilin başkenti” dedi.
Sanayi esnaflarıyla samimi muhabbet
Erzincan Valisi Mehmet Makas, esnaf ziyaretleri kapsamında Yeni Sanayi Sitesi esnaflarına misafir oldu.
40 yıldır marangozluk yapan Ali Gökçe "yılın ahisi" seçildi
Erzincan Valisi Mehmet Makas, 35. Ahilik Haftası kapsamında "yılın ahisi" seçilen 40 yıllık marangoz Ali Gökçe, "ilin kalfası" seçilen saç bakım hizmetleri görevlisi Şule Tanrıverdi ve "ilin çırağı" seçilen otomobil tamir teknikeri Yakup Efe Tekbıyık'ı kutlayarak başarı belgesi verdi.
Çiftçi ziyareti yapan Vali Pehlivan, bal hasadı yaptı, gözleme pişirdi
Çiftçileri ziyaret eden Mersin Vali Ali Hamza Pehlivan, dalından limon kesti, arı kovanlarından yapılan bal hasadına eşlik etti, sacda gözleme pişirdi