Arama
Arama Sonuçları
“Hayat bir AN’dan ibaret”
Kahramanmaraş depremlerini Nurhak Kaymakamı iken yaşayan Sinop Erfelek Kaymakamı Sercan Yıldız, depremin yıl dönümünde duygularını paylaştı. Depremi annesinin karnında 37 haftalıkken yaşayan 11 aylık kızı Bilge Deren’e sarılan Yıldız, “Hayat bir AN’dan ibaret. O an hep sevdiklerinizle geçsin” diyor.
Engelli gençler, bir günlüğüne asker oldu
Kahramanmaraş Nurhaklı engelli gençler, Temsili Askerlik Uygulaması ve Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir günlüğüne asker olma heyecanını yaşadı. Nurhak Kaymakamı Oray Güven de engelli gençlerin bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yapmak için gösterdikleri çaba ve azimlerine şahit oldu.
Kahramanmaraş Nurhak’tan Sinop Erfelek’e
Kahramanmaraş Nurhak Kaymakamlığından Sinop Erfelek Kaymakamlığına atanan Sercan Yıldız ile Sinop Vali Yardımcısı iken Bolu Kıbrıscık’a atanan Ahmet Berkay Deniz, “Rabbim utandırmasın” diyerek yeni görevlerine başladı.
“Allah bu acıları bir daha yaşatmasın!”
Bir yıla yakın bir süre Nurhak’ta kaymakam vekilliği yaparak depremin yaralarını sarmak için fedakarca çalışan Sercan Yıldız, ilçeye veda etti. Kaymakam Yıldız, “Allah bu acıları bir daha yaşatmasın!” dedi.
Taahhüt edilen sürede bitirilecek
Göksun, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerini ziyaret eden Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, depremzedeler için yapılan kalıcı konutların taahhüt edilen sürede bitirileceğini söyledi.
Nurhak’ın köylerinde deprem enkazı kalmadı
Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde kırsal mahallelerde yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı. Kaymakam Sercan Yıldız, “Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.
Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı Nurhak’a Cemevi yapacak
6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş Nurhak’ta ağır hasar alan Pınarbaşı ve Karaçar cemevlerinin yeniden inşa çalışmaları başlatıldı.
Nurhak’a hayırseverlerin desteği ile mescit
6 Şubat depremlerinde camileri yıkıldığı için çadır mescitlerde ibadetlerin sürdürüldüğü Kahramanmaraş’ın Nurhak İlçesi Kullar Mahallesi’nde, hayırseverlerin desteğiyle mescit yapıldı.
Nurhak'ta çadır hastane konteynere taşındı
Kahramanmaraş depremleriyle yerle bir olan Nurhak’ta sahra çadırında faaliyet gösteren devlet hastanesi, konteyner hastane şeklinde hizmet vermeye başladı.
Ağır hasarlı binaların yüzde 80’i temizlendi
6 Şubat depremlerinde yıkıma uğrayan Kahramanmaraş Nurhak’ta ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarında %80 seviyesine ulaşıldı.
Nurhak’ta köy evlerinin yapımı hızla devam ediyor
6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş Nurhak’ta afetzedeler için yapılan köy evlerinin yapımı hızla devam ediyor. Barış Mahallesi’nde yapılacak 87 köy evinin temelini atan Nurhak Kaymakamı Sercan Yıldız, kış gelmeden evlerin vatandaşlara teslim edileceğini söyledi.
Antakya Medeniyetler Korosu’ndan duygulandıran konser
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, eşi Dilek Kırbıyık ile birlikte, Edirne Belediyesi, Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonuyla düzenlenen Antakya Medeniyetler Korosu konserini izledi.
“Devletimiz tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde seferber”
Deprem bölgesi Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde afetzedelerin geçici barınma ihtiyacının karşılanması için konteyner kentler hazırlanmaya devam ediyor.
Konteyner kentte yaşam başladı
Kahramanmaraş Nurhak Kullar Mahallesi'nde bulunan konteyner kentte yaşam başladı.
Oray Güven
Nurhak Kaymakamı
Bolu’dan gönderilen oyuncaklar Nurhaklı çocukları sevindirdi
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolulu hayırsever kadınların satın alarak deprem bölgesi Kahramanmaraş Nurhak'a gönderdiği oyuncakları çocuklara hediye ederek, yüzlerini güldürdü.
Deprem bölgesine yeni koordinatör valiler görevlendirildi
İçişleri Bakanlığı, deprem bölgesine yeni koordinatör vali görevlendirmesi yaptı. Bu kapsamda Kastamonu Valisi Avni Çakır, Gaziantep İslahiye’ye, Ardahan Valisi Hüseyin Öner de Kahramanmaraş Göksun’a, Karabük Valisi Fuat Gürel ise Adıyaman'a, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Kahramanmaraş Nurhak'a, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Adıyaman Gölbaşı'na koordinatör vali olarak görevlendirildi.
Vali yardımcısı 2023 depreminin destanını yazdı
Güncel olayları büyük bir incelikle mısralara döken ve yazdığı şiirleri ilgiyle okunan Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin acısını 51 dörtlükte destana dönüştürdü.
Konteyner okullar eğitime hazır
Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesi Barış Mahallesi'ne kurulan 4 derslikli konteyner okullar, eğitime hazır hale getirildi. Öğrenciler eğitimlerini güvenlikli konteyner okullarda sürdürebilecek.
Minik depremzedeye bebek arabası
Kahramanmaraş Nurhak koordinatörü Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, ilçe merkezinde kurulan çadır kentte geçici konaklayan minik depremzede "Ayaz" bebeğin ailesini ziyaret etti.
83 yaşındaki depremzede teyzenin pasaportunu Vali getirdi
Kahramanmaraş Nurhak Koordinatörü Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, depremde evi hasar gören ve yurt dışına çıkmak için pasaport talebinde bulunan 83 yaşındaki Elif Tunç teyzenin pasaportunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun selamlarını ileterek kendisine takdim etti.
Nurhak’taki depremzede teyzenin pasaport başvurusu için Muş’tan ekip geldi
Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde deprem nedeniyle evi hasar gören 83 yaşındaki Elif Tunç’un, yurt dışına çıkabilmesi için talep ettiği pasaport başvurusunu, Muş’tan getirilen ‘gezici kayıt terminali adreste nüfus hizmeti’yle yerine getirtti.
“Elinizde ne kadar malzeme varsa gönderin”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 40'ın üzerinde vali, 150'nin üzerinde kaymakam, onlarca genel müdür, her bölgede 5-6 bakan yardımcısı ve bazı yerlerde de birkaç bakanın deprem bölgesinde olduğunu söyledi.
31 Vali ve 70 Kaymakam deprem bölgesinde koordinasyon sağlıyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, devletin bütün imkanları ile tarihinde olmadığı kadar üst bir seviyede deprem bölgesine müdahale ettiğini belirterek, “Hiçbir vatandaşımızın yalnız kalmaması için, olayların koordinasyonunu sağlaması için de 31 vali, 70 üzerinde de kaymakam görevlendirilmiştir" dedi.
Doktor olmak isteyen özel öğrenciye muayene oldu
Kahramanmaraş Nurhak Kaymakamı Sercan Yıldız, özel çocukların hazırladığı programa katılarak, doktor olmak isteyen öğrenciye muayene oldu. Asker selamı veren engelli çocuğu kucaklayan Yıldız, öğretmen rolü yapan öğrenciyi can kulağı ile dinledi.
Sercan Yıldız
Erfelek Kaymakamı
Nurhak Kaymakamlığında görev değişikliği
Kahramanmaraş Nurhak Kaymakamlığı'nda görev değişikliği yaşandı.
Öğrencilere kırtasiye malzemesi hediye etti
Kahramanmaraş Nurhak Kaymakamı Mesut Ateş, 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle okulları ziyaret etti. 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye malzemeleri hediye eden Kaymakam Ateş, öğrencilere eğitim ve öğretim hayatlarında başarılar diledi.
Birol Ekici
Kırklareli Valisi
Hüseyin Kürşat Kırbıyık
Edirne Eski Valisi