Engelli gençler, bir günlüğüne asker oldu;

Engelli gençler, bir günlüğüne asker oldu

Kahramanmaraş Nurhaklı engelli gençler, Temsili Askerlik Uygulaması ve Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir günlüğüne asker olma heyecanını yaşadı. Nurhak Kaymakamı Oray Güven de engelli gençlerin bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yapmak için gösterdikleri çaba ve azimlerine şahit oldu....


MUTLULUKLARINI PAYLAŞTI

İlçe protokolü, engelli gençlerin bu özel anlarına ortak olurken tören sonunda komandolar da okudukları ‘komando andı’ ile gençlere destek verdi.

Nurhak’ta, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı uygulama kapsamında engelli gençler için temsili askerlik töreni düzenlendi. Tören, depremde hizmet binası yıkıldıktan sonra konteyner yerleşkede faaliyetlerine devam eden Nurhak İlçe Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleştirildi.


ASKERLİK SEVİNCİ

Törene Kaymakam Oray Güven, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Salih Görmez, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin İncirli, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Servet Karaca ve engelli gençlerin aileleri ile yakınları katıldı.

 Temsili askerlik töreni çerçevesinde; aileleriyle birlikte Nurhak İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelen aday askerler, birliğe teslim oldu. Engelli gençler, işlemleri yapıldıktan sonra üniforma ve botlarını personellerin desteği ile giydi. Asker üniformalarını giyen engelli gençlerin mutluluğu gözlerine yansıdı. Gençlere, temel askerlik eğitimi verilerek selamlama öğretildi.


TERHİS BELGELERİNİ VERDİ

Daha sonra temsili askerlik törenine geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından engelli askerler, Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti. Bir günlüğüne de olsa askerlik yapan engelli gençlerle yakından ilgilenen Kaymakam Oray Güven, “İlçemizde yaşayan engelli kardeşlerimizin temsili askerlik heyecanına ortak olduk. Bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yapmak için gösterdikleri çaba ve azimlerine şahit olmak bizler için de anlamlı. Bu vesileyle törenin hazırlanmasında emeği olanlara şükranlarımı sunuyor, engelli kardeşlerimize de bir ömür boyu aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum” şeklinde konuştu.

Engelliler, 1 günlük temsili askerlik görevini yerine getirdikten sonra terhis belgelerini aldı. Tören sonunda; Nurhak İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki komandolar eşliğinde askerlik yemini ve komando andı okundu.

Aileler de, çocuklarına böylesine özel bir günü yaşattıkları için Nurhak Kaymakamlığı ve Nurhak İlçe Jandarma Komutanlığı ile emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum