Arama
Arama Sonuçları
Sinop için sel kontrol projeleri hayata geçirildi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan'ın başkanlığında, Ayancık ve Türkeli Orman İşletme Müdürlükleri Yukarı Havza Sel Kontrol Projeleri Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Karadeniz'in en büyük orman deposunu inceledi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük orman deposu olma özelliğine sahip Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü Tarakçı Orman Deposu'nda inceleme yaptı.
Sinop'ta sel ve taşkın riski en aza iniyor
9 adet paletli ekskavatörün dere ıslahları için çalışmaya başladığını ifade eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "9 iş makinesi ile 8 ilçemizde 21 derede yaklaşık 150 km dere yatağında 1,5 milyon metreküp rüsubat temizliği yapılacak. Bu yıl çalışmalar tamamlandığında sel ve taşkın baskınıyla ilgili ciddi risk azaltma faaliyeti gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
Geleceğin kültür elçileri Sinop’u tanıyor
Türkeli ilçesinde yaşayan ve Sinop'u daha önce görmemiş olan öğrenciler rehberler eşliğinde kentin birçok noktasını gezdi. Gezi öncesi öğrencilerle bir araya gelen Vali Mustafa Özarslan, onlarla sohbet etti.
Sinop’ta 850 adet avcı böcek doğaya salındı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, gal arısıyla mücadele çalışmaları kapsamında biyolojikmücadele laboratuvarında üretilen 850 adet avcı böceğin, Erfelek Kirazlık köyünde doğaya salındığını belirterek, "Bu konuda çalışmalarımız devam edecek" dedi.
Türkiye'nin en mutlu kentinde nüfus arttı
Türkiye'nin en mutlu ili Sinop'un nüfusu arttı. Vali Dr. Mustafa Özarslan, 2023 TÜİK verilerine göre Sinop’un nüfusunun 2022 yılına göre 8 bin 917 artarak, 229 bin 716 olduğunu belirtti.
Fırtına sebebiyle çıkan yangını koordine etti
Sinop'un Türkeli ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu yangın meydana geldi. Çıkan yangında 2 ev ve 6 samanlık kullanılamaz hale geldi. Vali Dr. Mustafa Özarslan, söndürme ve soğutma çalışmalarını yerinde koordine etti.
Safa Kahraman
Türkeli Kaymakamı
Mehmet Rıdvan Doğan
Ula Kaymakamı
Mesut Ozan Yılmaz
Horasan Kaymakamı
'Yüksek yerlere gidin, üst katlara çıkın’ uyarısı
Kastamonu Valisi Avni Çakır, vatandaşları gün boyunca dikkatli olmaları yönünde uyararak, insanların daha güvenli alanlara gitmelerini istedi. Vali Çakır, “Şu an için can kaybı ihbarı yok. Yağış böyle devam ederse tehlike büyüyebilir” dedi. Çakır, “Tüm ilçelerimizi uyarıyoruz. Vatandaşlarımız dere kenarlarındaki yerlerden yüksek alanlara geçsinler, alt katlardan üst katlara çıksınlar. Can ve mal emniyeti açısından böyle daha sağlıklı olur” ifadelerini kullandı.
Özkan DEMİR
Elbistan Kaymakamı
Hacı Mehmet Kara
Kırıkkale Vali Yardımcısı
Ahmet KARAKAYA
Bitlis Valisi
İbrahim Süha KARABORAN
Bayraklı Kaymakamı
Muhammet Önder
Gaziantep Vali Yardımcısı
Hüseyin Remzi KONAK
Erzincan Vali Yardımcısı
Erdinç DOLU
Kadirli Kaymakamı
Mehmet Kaan Kini
Yeniçağa Kaymakamı
İlhan TURGUT
Bolu Vali Yardımcısı
Mustafa Karali
Diyadin Kaymakamı
Mehmet Yıldız
Pendik Kaymakamı