Arama
Arama Sonuçları
Vali Şahin: Son kaleyi mühürleyelim
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Ticaret Borsası’nın geleneksel olarak düzenlediği Kent Buluşmaları Toplantısının konuğu oldu. Zeytinpark’da düzenlenen toplantıda Vali Şahin “Burası bir akciğer olarak bu şehre kalsın. Bir rekreasyon alanı, bir kent ormanı gibi yeşil alan olarak burayı her halükarda mevcut halini muhafaza eden bir şekilde imara da kaydedelim. Bu sabitlensin bu mesele bitsin. Son kaleyi kurtaralım. Zeytinpark’ı yeşil alan olarak mühürleyelim” dedi.
Osmaniye’de üreticilere plastik zeytin kasası desteği
Osmaniye’de üreticilere 21.500 adet plastik zeytin kasası dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen dağıtım törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve zeytin üreticileri katıldı.
Valiler, Yenilik Merkezi'nde inceleme yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentte gelen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve beraberindeki heyet ile birlikte Model Fabrika ve Yenilik Merkezi'ni ziyaret ettiler.
Şehit Kaymakam Safitürk anısına yamaç paraşütü yarışması
Mardin’in Derik ilçesinde 10 Kasım 2016’da terör örgütü PKK tarafından makamına bırakılan bombayla şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına, yamaç paraşütü mesafe yarışması düzenlendi.
Kaymakam vekillerine Vali Dallı’dan teşekkür
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu’da görev süreleri sona eren ve Bakanlık Merkez Stajı ve dil eğitimi için ayrılacak olan kaymakam vekilleri ile bir araya gelerek, özverili çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür etti.
Vali Gül’den 50 noktaya bayram ziyareti
İstanbul Valisi Davut Gül, Ramazan Bayramı boyunca İstanbul’da 50 ayrı noktaya ziyaret gerçekleştirerek hem incelemelerde bulundu hem de İstanbullularla bayramlaştı.
Askerlerin iftar sofrasına misafir oldu
Balıkesir Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Zeytinli Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görev yapan askerlerin iftar sofrasına misafir oldu.
"Seni bu ülkenin yetiştirdiğini asla unutma"
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) kabul alan İrem Gülce Yazgan'ı tebrik etti. Vali Aslan, "Çok güzel bir okula eğitim için gidiyorsun, hayatın başarılarla dolu olsun ama seni bu ülkenin yetiştirdiğini asla unutma" dedi.
“Köylüye pazar yasağı haberleri doğru değil”
Kastamonu Valiliği, köylü vatandaşlara pazar yasağı getirildiğine yönelik haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Bu haberlerin doğru olmadığını belirten Valilik, denetimlerin il dışından getirilen sahte ürünlere yönelik olduğu, çiftçilerin köylerinden getirdiği ürünlere yönelik olmadığını kaydetti.
“Yöresel ürünlerimizi yaşatmamız çok önemli”
Muğla Valisi İdris Akbıyık ile eşi Sevim Akbıyık, Muğla Slow Food Yeryüzü Pazarı Topluluğu’nun düzenlediği etkinliğe katıldı.
Öğretmenler odasında kitap sohbeti
Iğdır Valisi Ercan Turan, Haydar Aliyev Fen Lisesi’nin öğretmenler odasında kitap sohbetine katıldı. Vali Turan, okul bahçesinde ders çalışan öğrencilerle de sohbet etti.
Üreticilere eğitim verildi
Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde Antep fıstığı ve zeytin yetiştiriciliğinde hastalık ve zararlarla mücadele hakkında üreticilere eğitimler verildi.
“Teyakkuz durumuna geçilmiştir”
Kastamonu genelinde etkili olan şiddetli fırtına sonucu yaşanan zararı ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Vali Meftun Dallı, “Teyakkuz durumuna geçirilmiştir” dedi.
"Anadolu topraklarında üretim gelişecek"
Karaman'da 80 bin 822 adet meyve fidanının toprakla buluşturulacağını belirten Vali H. Engin Sarıibrahim, "Anadolu topraklarında üretimin gelişmesi adına yapılan bu projeleri destekliyorum" dedi.
Saffet Arıkan Bedük, Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Derneği’nin dönem başkanlığına seçildi
Türk İdareciler Derneği (TİD) Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük, 1993 yılında kurulan ve TİD’in de üyesi olduğu Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Derneği’nin (EASTR) İsviçre’deki yönetim kurulu toplantısında oybirliği ile dönem başkanlığına seçildi. EASTR üyeliği olan Avrupa ülkelerinin katılımıyla 2024 yılı Nisan ayında yapılacak “Avrupa Günleri” toplantısı da İzmir’de yapılacak.
Katmer, bazlama, zeytinli börek…
Gaziantep Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, ziyaret ettiği Doğanpınar Mahallesi'nde kadınlarla birlikte katmer, bazlama ve zeytinli börek yaparak, mahalle sakinlerine ikram etti.
Tayini çıkan kaymakamlara veda
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, son kararname ile tayini çıkan Devrekâni, Tosya, Bozkurt ve Seydiler kaymakamları için veda yemeği düzenleyerek, “Yeni görev yerlerinizde sağlık, huzur ve başarı diliyorum” dedi.
Büyük Taarruz'un 101. Yılı
Büyük Taarruz‘un 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Büyük Taarruz emrinin verildiği ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Kocatepe'de, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin katılımıyla tören düzenlendi.
Adnan Tezcan
Çarşamba Kaymakamı
“Mut Beyazı’ topladı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, ‘Mut Beyazı’ incir hasadına katıldı. Vali Pehlivan, üreticilere bereketli kazançlar diledi.
İstanbul’dan 3 yeni vali çıktı
İstanbul Valisi Davut Gül, son kararname ile Yalova Valiliğine atanan Hülya Kaya, Iğdır Valiliğine atanan Ercan Turan ve Kilis Valiliğine atanan Tahir Şahin’i tebrik ederek başarılar diledi.
Ercan Turan
Iğdır Valisi
57 şehre yeni vali atandı
Valiler kararnamesi ile 57 ilin valisi değişti. Başarılı hizmetleri ile dikkat çeken Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, Bilecik Valiliği’ne atandı.
Pirinciyle ünlü Osmancık’ta zeytine büyük ilgi
Çorum Osmancık’ta ilk hasadı geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen zeytin, büyük ilgi görüyor. Türkiye’nin zeytin yetiştiriciliğine yeni bir soluk getirmesi beklenen proje ile Osmancıklı çiftçiler, alternatif ürün olan zeytine yöneliyor.
Şehit kaymakam anısına paraşüt şampiyonası
Mardin'in Derik ilçesinde, şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına “Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası” düzenlendi.
Ali Mantı
Vali/Mülkiye Başmüfettişi
100. yıl anısına 100 zeytin fidanı
Mersin Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin’in katılımıyla okullarda Cumhuriyetin “100.Yıl Anısına 100 Zeytin Fidanı” dikimi gerçekleştirildi.
Şehidin hiç görmediği oğlunu sevdi
İstanbul Küçükçekmece Kaymakamı Mehmet Tunç ve Yeşilova Mahallesi Muhtarı Erdoğan Önder, Şehit Üsteğmen Muhammed Ali Kalo’nun ailesini ziyaret ederek, şehidin hiç görmediği evladı Ömer Ali Kalo’yu sevdi.
Adem USLU
Zeytinburnu Kaymakamı
Depremde vefat eden sağlık çalışanları için mevlid
Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, depremde hayatını kaybeden sağlık çalışanları için okutulan Mevlid-i Şerife katılarak, yapılan dualara eşlik etti.