Cennet meyvesi topladı;

Cennet meyvesi topladı

Adıyaman Valisi Osman Varol, Gölbaşı ilçesinin tarımı başta olmak üzere sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkı sağlayan hurma hasadına katılarak, hasadın hayırlı ve bereketli geçmesini diledi....

Resim

HURMA HASADI YAPTI

Her geçen yıl üretim alanı artırılarak yakın bir gelecekte Gölbaşı ilçesinin popüler tarım ürünleri arasında yerini alacak olan "Cennet meyvesi" olarak adlandırılan hurma hasadına Gölbaşı ilçesine bağlı Karaburun Köyünde başlandı.

Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Gölbaşı ilçesinin tarımı başta olmak üzere sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayan hurma hasadına katılarak hurmanın üretimi ile hasat, tasnif, paketleme, sevk ve pazarlama işlemleri hakkında bilgiler aldı.

Resim

BEREKETLİ BİR SEZON DİLEDİ

Kaymakam Tarık Buğra Seyhan ve yakındaki heyetle birlikte meyve bahçelerinde inceleme yapan Vali Varol, 5000 dekarlık üretim alanı ile üretim miktarı bakımında Türkiye’de 2. sırada yer alan Gölbaşı’nda başlayan hurma hasadının üreticilere hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

Resim

"ÇİFTÇİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Vali Varol, “İlimizde hurmanın üretim kapasitesinin artırılması amacıyla adeta toprağı ilmek ilmek işleyerek alın terini akıtan, her daim çalışan ve üreten çiftçimizin yanında olmaya ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Vali Osman Varol, Gölbaşı ilçesinin Karaburun Köyünde katıldığı Trabzon Hurması hasadı sonrası köy halkı ve hurma üreticileriyle bir araya gelerek sohbet edip ihtiyaç, talep ve önerilerini dinledi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum