Hatay, mirasına sahip çıkıyor;

Hatay, mirasına sahip çıkıyor

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat depreminde ağır hasar alan ve yeniden inşa çalışmaları devam eden Tarihi Valilik Binası’ndaki restorasyon alanını ziyaret ederek, proje süreci ile ilgili yetkililerden detaylı bilgi aldı....


TARİHİ HATAY VALİLİĞİ BİNASI ESKİ İHTİŞAMINA KAVUŞACAK!

Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca yapılan çalışmaları denetleyen Vali Masatlı, 1939’da Hatay Devleti Millet Meclisi’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne katılma kararını aldığı tarihi binanın Hatay’a bırakılan önemli bir miras olduğunu belirtti.


BİNANIN TAŞLARI SÖKÜLÜP TEKRAR KULLANILACAK

Vali Yardımcısı Gökay İçen’den yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Masatlı, Hatay’ın ve Türkiye’nin siyasi tarihinde özel bir değeri bulunan bu mirasa Hatay’ın sahip çıktığını vurguladı.

Tarihi Hatay Valiliği Binası’nın taşlarının sökülerek, gerekli uygulamalar yapıldıktan sonra özgün malzeme ile tekrar aslına uygun olacak şekilde yapılacağını ifade eden Vali Masatlı, istinat duvarı yenilemesinin de yapılacağını belirterek, tarihi yapıyla ilgili olarak proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Atatürk’ün “Hatay davası benim şahsi meselemdir” sözüne atıf yapa Vali Masatlı, “Hatay davası, bizim şahsi meselemizdir” dedi.


400 GÜNDE HİZMETE AÇACAĞIZ

Hatay Vali Yardımcısı Gökay İçen de, “Hatay’da sayın Valimiz Mustafa Masatlı’nın liderliğinde tarihimize (️) de sahip çıkıyoruz. Tarihi Hatay Valiliği binamızı 400 gün içerisinde restore edip hizmete açacağız” ifadelerini kullandı.

VALİLİK BİNAYI KAMULAŞTIRDI

1927 yılında Fransız mimar Leon Benju tarafından Köprübaşı olarak anılan meydanda inşa edilen ve 1938'den Hatay Devleti'nin Türkiye'ye katıldığı 29 Haziran 1939'a kadar meclis binası olarak hizmet veren tarihi bina, aradan geçen 81 yıllık sürede sinema salonu, künefe salonu, lokanta gibi iş kolları için kullanılmıştı.

Hatay Valiliğince, Eylül 2019’da asıl amacına uygun olarak değerlendirilmesi için özel şahsa ait olan meclis binası ile yanındaki tarihi konak satın alınarak kamulaştırılmıştı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum