İskilip’in projesine Japonya desteği;

İskilip’in projesine Japonya desteği

Çorum İskilip Kaymakamlığı Proje Ekibi Koordinatörü Durmuş Akbulut tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına yazılan ve Japonya Büyükelçiliğine sunulan, 1.856.000,00 TL bütçeli “İskilip’te Engelli ve Yaşlı Bireyler için Taşıma Aracı Temini Projesi” onaylandı....

Resim

891 ENGELLİ VE 7 BİN YAŞLI VATANDAŞ YARARLANACAK

Projenin onaylanması ile ilgili İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, projenin hayata geçmesi le birlikte 891 engelli ve 6.969 yaşlı vatandaş olmak üzere toplamda 7.860 vatandaşın tıbbi bakım alma ve sağlık hizmetlerinden yararlanacağını belirtti.

Kaymakam Polat, proje ile ilçedeki kamu, yerel ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlemiş olduğu konferans, seminer, festival vb. gibi etkinliklere engelli ve yaşlı bireylerin de katılımının sağlanarak sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlanacağını kaydetti.

ENGELLİ VE YAŞLILARIN PSİKOLOJİK İHTİYAÇLARI DA KARŞILANACAK

Ramazan Polat, “İlçemizde yaşantısını idame ettiren engelli ve yaşlılarımızın (7.860 kişi) eğitim, sağlık, istihdam ve erişilebilirlik konularında yaşamış oldukları problemleri çözülerek engelli ve yaşlılarımızın psikolojik ihtiyaçları da karşılanacak. İskilip’te Engelli ve Yaşlı Bireyler için Taşıma Aracı Temini Projesi ile engelli vatandaşlarımızın (891 kişi) Engelli Yaşam Merkezine dönüştürülecek olan Uludere İlkokuluna  taşınacak. Burada İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından “Engelli Olan Bireylere Yönelik Meslek Edindirme Kursları” (Ahşap hediyelik Eşya Yapımı, Takı Yapım Teknikleri Kursları vb.) açılacak. Böylece engelli vatandaşlarımız meslek sahibi olarak ürettikleri ürünleri satacak ve  ekonomik olarak aile bütçelerine katkı sağlayacak” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum