Mevlana’nın 22'nci kuşaktan torununu karşıladı;

Mevlana’nın 22'nci kuşaktan torununu karşıladı

Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Uluslararası Mevlana Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü sonrası Vali Vahdettin Özkan ve il protokolünün katılımıyla temsili karşılama töreni gerçekleştirildi....

Resim

TEMSİLİ KARŞILAMA TÖRENİ

Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ve ailesinin her yıl 27 Nisan’da Karaman’dan başlatıp 3 Mayıs’ta Konya’da sona erdirdiği 7 günlük Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi.

Yürüyüş sonunda Vali Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar tarafından Karaman’dan gelen heyet, Mevlana Meydanı’nda karşılandı. Vali Özkan’a Türk bayrağı teslim edilen program sonunda Gülbang duası okundu.

Resim

“ŞEHRİN VALİSİ OLARAK SİZE MÜTEŞEKKİRİM”

Hazreti Pir’in Karaman'dan Konya’ya teşrif etmesinin; Türk-İslam tarihinde, medeniyetimizin şekillenmesinde ve Konya'nın merkez haline gelmesinde çok anlamlı bir yeri olduğunu vurgulayan Vali Vahdettin Özkan; “Atalarımızın, Selçuklunun ilme irfana duymuş olduğu önem; burayı alimler, arifler açısından da bir cazibe merkezi kılmıştır. Bu geleneğin günümüze kadar devam etmesi, yayılması ve bütün Dünya’da hüsnü kabul görmesi anlamlıdır. Hazret-i Pir’in dostları olarak sizler, bu geleneği icra ediyorsunuz. Şehrin Valisi olarak size müteşekkirim. İnşallah bu ilim irfan daim olur, gelecek nesiller de bundan istifade eder, istikamet üzere insanlığın, milletimizin ve Türkiye'mizin inkişafına vesile olur.” şeklinde konuştu.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum