Emekli Vali Hikmet Tan’a son görev;

Emekli Vali Hikmet Tan’a son görev

Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Ankara'da tedavi gören emekli Siirtli Vali Hikmet Tan, Ankara'da 82 yaşında hayatını kaybetti....

Resim

BAKANLIK ÖNÜNDE VEDA TÖRENİ

Merhum Hikmet Tan’ın cenazesi bugün İçişleri Bakanlığı önünde yapılan törenin ardından Ankara Karşıyaka Mezarlığı Camiinde kılınacak öğle namazının ardından defnedildi.

1941 Şırnak doğumlu olan Hikmet Tan, 1965 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Şebinkarahisar kaymakam vekilliğinin ardından Türkoğlu, Tekman, Foça, Erbaa, Çerkezköy, Altındağ, Osmangazi (Bursa) ve Tirebolu kaymakamlıkları yapan Tan, Van ve Adıyaman valilikleri yaptı.

Hikmet Tan aynı zamanda Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan ve televizyon dünyasının tanınan ismi Erkan Tan'ın babasıydı.

Hikmet Tan’a 2 Temmuz 2004 tarihinde Van Valisi olarak görev yaparken, makam aracının valiliğe ulaşmasına ramak kala, uzaktan kumandalı bombalı saldırı yapılmıştı. PKK’nın düzenlediği olayda, dört kişi hayatını kaybetmiş, Vali ve korumaları yara almadan kurtulmuştu.

Resim

MEKANI CENNET OLSUN!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakan yardımcıları ve bakanlık yöneticilerinin de katılımıyla, vefat eden emekli Vali Tan için bakanlık önünde düzenlenen törene katıldı. Bakan Soylu, “Rabbim, ailesine sabr-ı cemîl ihsan eylesin. Mekanı cennet olsun” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum