İki medeniyeti, iki denizi ve iki ekonomiyi birbirine bağlayacak;

İki medeniyeti, iki denizi ve iki ekonomiyi birbirine bağlayacak

Bölgenin en önemli ulaşım yatırımlarından birisi olan Ünye-Akkuş-Niksar Yolunun temel atma töreni, Ordu Ünye’de gerçekleştirildi....

Resim

Ünye ilçesinin Çatalpınar mahallesinde düzenlenen temel atma törenine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoglu, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Vali Tuncay Sonel, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, milletvekilleri, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve çok sayıda davetli katıldı.

Resim

Ünye-Akkuş-Niksar Yolu Temel Atma Töreninde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde ülkemizin her bir köşesine hizmet yağmuru var. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız ilimize en fazla yatırım yapan bakanlıklarımız. Ünye-Akkuş-Niksar yolu yapımı çok önemliydi. Ordu genelinde 20 büyük yatırımla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Teşkilatımız işçisinden mühendisine kadar ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Ordu’da da tarih yazıyor. Ülkemizin gelişmesi için bir tuğla koyana, bir çivi çakana teşekkür etmemiz gerekiyor. Allah yapanlardan razı olsun” şeklinde konuştu.

Resim

Törende söz alan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu da, “Hem Ordulu olarak, bu yolu çok fazla kullanmış birisi olarak, şimdi de Tokat’a hizmet etmekten onur duyan birisi olarak hepinizi saygıyla selamlıyorum. Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayacak akslardan bir tanesinin üzerindeyiz. Ancak, aynı kültürle yoğrulmuş olan Tokat ve Ordu illerini çok daha fazlasıyla bir araya getirecek olan yolumuzun çok daha büyük güzelliklere, ekonomik imkanlara, sosyal imkanlara kavuşturacak bir köprü haline geleceğine inanıyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler konuşmasında Ünye-Akkuş-Niksar yolunun aynı zamanda Akdeniz’i Karadeniz’e bağladığını belirterek, “Bu yol iki medeniyeti iki denizi, İki ekonomiyi birbirine bağlıyor” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum