“Söz konusu insan ise trafikte 1 can kaybı bile fazladır!”;

“Söz konusu insan ise trafikte 1 can kaybı bile fazladır!”

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün katılımıyla, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla biz dizi etkinlik düzenlendi....

Resim

TRAFİK HAFTASI ÖĞRENCİLERLE KUTLANDI

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı'nın yanındaki parkta düzenlenen ve Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle emniyet ve jandarma personeli tarafından bilgi verildi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Bugün aslında rutin olarak kutladığımız haftalardan biri ama aslında içerik itibarıyla çok önem vermemiz gereken, dikkat çekmemiz gereken, yaşamımızın her alanında farkındalık oluşturmamız gereken önemli haftalardan biridir. Çünkü trafik denince insan hayatı aklımıza geliyor. Trafik denince trafik kazalarında yitirdiğimiz canlarımız, insanlarımız akılımıza geliyor. Hepimizin yakınındaki akraba, eş, dost, çevremizdeki herkesi göz önünde bulundurursak trafikte kayıp vermeyen nerede ise bir aile, arkadaş, dost yok gibi bu canları geri getiremeyiz ama yapacağımız eğitimlerle, denetimlerle, uygulamalarla can kayıplarını azaltabilir, ileriki dönemlerde de ortadan kaldırabiliriz” dedi.

Resim

SÖZ KONUSU İNSAN İSE; TRAFİKTE “1” CAN KAYBI BİLE FAZLADIR!

Vali Öksüz şöyle devam etti: “Tüm yol kullanıcılarının bilgilendirme /bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz, Bu Yolda Hep Birlikteyiz, Bir Hareketine Bakar Hayat, Kemerim Hep Aklımda Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik, Öncelik Hayatın-Öncelik Yayanın, Yayalar Kırmızı Çizgimiz” projeleri istenilen hedeflere ulaşma konusunda kararlılıkla ve özveriyle yürütülmektedir.

Trafikte can kayıplarının azaltılmasına yönelik “Söz konusu insan ise; trafikte “1” can kaybı bile fazladır!” anlayışıyla trafik kayıplarının azaltılması için 2021 yılından günümüze kadar ülke çapında ve ilimiz özelinde gerek denetim gerekse eğitimlerle beraber tüm yol kullanıcılarına “Algılanan Yakalanma Riski” duygusunu en üst seviyede hissettirebilmek için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.”

Resim

Yapılan konuşmaların arından Türker Öksüz ve beraberindekiler hazırlanan stantları gezerek, sergilenen teçhizat ve ekipmanlarla ilgi bilgi aldı.

Daha sonra Trafik Eğitim Parkı’na geçen Vali Öksüz, burada teorik ve uygulamalı eğitim alan öğrencilerle bir araya geldi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum