Hem örgün eğitime devam edip hem de hafız oldular;

Hem örgün eğitime devam edip hem de hafız oldular

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Vali Seddar Yavuz, Gölcük İlçe Müftülüğünün düzenlediği “Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Eğitimi Proje Okulu İcazet Merasimi”ne katıldı....

Resim

Gölcük ilçesindeki Hacı Fatma Kahraman Camii’nde düzenlenen programda konuşan Başkan Erbaş, hafızlık merasimlerinin en hayırlı merasim olduğunu belirterek, “Allah Resulü Efendimizin (s.a.s.); ‘En hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.’ hadis-i şerifine dayanarak en hayırlı merasim olduğunu söyledim. Madem ki en hayırlı iş Kur’an’ı öğrenmek ve öğretmek, Kur’an öğrenmenin zirve noktası hafızlıktır.” dedi.

Başkan Erbaş, 2022 yılında 12 bin civarında hafızın icazetname aldığını ifade ederek, “Şu an itibariyle icazetname alan hafızımız 200 bin kadar oldu. Bir de hafızlığını tamamlamış ama icazetname almamış olan hafızlarımız var. 400 bin civarında belki daha fazla ama yeterli değil, nüfusumuza baktığımız zaman daha fazla hafızımızın olması icap ediyor.” diye konuştu.

Hafızları, ailelerini ve hocalarını tebrik eden Başkan Erbaş, hafızların eğitiminde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.


Merasimin ardından, Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu’nda hafızlığını tamamlayan 29 öğrencinin icazetleri verildi.

Programa, Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ve babası 20. Dönem Milletvekili Şevki Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Gölcük Kaymakam V. ve Vali Yardımcısı Ali Ada, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan,  İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum