"Sokak hayvanı diye bir şey yok";

"Sokak hayvanı diye bir şey yok"

İstanbul Valisi Davut Gül, “"Dünyanın her yerine gittiğinizde sokakta sahipsiz adam görürsünüz, sahipsiz hayvan görmezsiniz. Sokak hayvanı diye bir şey yok. Hayvanların bir sahibinin olması lazım” dedi....


İstanbul Valisi Davut Gül, medya temsilcileri ile kahvaltı programında bir araya geldi. Kahvaltının ardından Vali Gül, medya temsilcilerinden İstanbul ile ilgili gelen soruları yanıtladı.

Fatih Belediyesi Çatladıkapı Sosyal Tesisleri’ndeki programa; İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Sahil Güvenlik ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, İl Kültür Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, İl Göç Müdürü Fatih Ayna ile medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

BASIN MENSUPLARIMIZ İLE İSTANBUL’UMUZ İÇİN ORTAKLAŞA ÇALIŞACAĞIZ

Konuşmasının başında İstanbul’un yönetiminde basın mensupları ile ortak çalışılacağına değinen Vali Gül, “Doğru bilgiden yanlış karar ve haber çıkmaz. Sizler, bizleri doğru olarak bilgilendirdiğinizde biz doğru kararlar alacağız. Bizler ise size doğru bilgi verdiğimizde sizler doğru haberler yapacaksınız. Birlikte iş yapma kültürüne inanan birisiyim. Basın mensuplarımız başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile İstanbul’umuz için ortaklaşa çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

MİLLETE HİZMETKÂR OLDUĞUMUZUN FARKINDA OLACAĞIZ

Çalışma anlayışında adil olacağını belirten Vali Gül, “Valilikler, devletimizin temsilcisidir. Çalışma süremizde adil olacağız ve kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Millete hizmetkâr olduğumuzun farkında olarak milletimizin daima yanında olacağız.” dedi.

İSTANBUL’DA SUÇ ORANLARINDA YÜZDE 11 AZALMA VAR

İlimizdeki asayiş çalışmalarına değinen Vali Gül, “İstanbul, dünyanın en güvenli şehirlerinden bir tanesi. Suç oranlarına baktığımızda son 3-4 senede ciddi bir düşüş var, bu oran ise yüzde 11. İstanbul’umuzda 60 bine yaklaşan emniyet ve kamu görevlisi mesaisinin başında. Faili meçhul kalan bir olay yok. İstanbul’un güvenliği benden ve bütün mesai arkadaşlarımızdan daha önemli. Esenyurt’a özel baktığımızda suçlar geçen seneye oranla yüzde 9 düştü. Sayın İçişleri Bakanımızın talimatı ile illegal gruplarla sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi.

GÖÇ POLİTİKAMIZ, MERHAMET VE ADALET EKSENLİ

Yürütülen düzensiz göçle mücadele çalışmalarını ifade eden Vali Gül, “İstanbul, bir dünya kenti. Güvenlik güçlerimizin kayıt kontrolünde kayıt dışı gözükenler ve suç işleyenler ile mücadele ediyoruz. Bunlar, kendi ülkelerine geri gönderiliyorlar. Göç politikamız, merhamet ve adalet eksenli. Kimsenin başı boş dolaşmasına müsaade etmeyeceğiz. İnşallah düzensiz göç, birkaç yıl içinde İstanbul’un gündeminden çıkacak. Göçmen politikamızı ucuz iş gücü üzerine kurarsak çok büyük bir yanlış yaparız.” şeklinde konuştu.

Resim

TAKSİLERİN ULAŞILABİLİR VE EKONOMİK OLMASI GEREKİYOR

Taksi ve motosiklet başta olmak üzere trafik meselesine de değinen Vali Gül, “Taksilerin ulaşılabilir ve ekonomik olması gerekiyor. Bunun için ortak bir çözüm yolu oluşturmamız lazım. Belediyenin olabildiğince raylı sistemler başta olmak üzere toplu taşımanın önünü açabileceği sistemler geliştirmesi lazım. Toplu taşımanın konforunun artması lazım. Kayıt dışı motosiklet meselesini gündemimizden çıkartacağız. Bunları denetleyen özel motosikletli ekiplerimiz çalışmalarına devam edecek.” dedi.

İSTANBUL’DA DEPREM RİSKİ OLAN HİÇBİR OKULUMUZ YOK

Deprem çalışmalarını dile getiren Vali Gül, “Okullarımızın yüzde 97’si ya depreme dayanıklı hale getirildi ya da sıfırdan yapıldı. Milli Eğitime ait İstanbul’da deprem riski olan hiçbir okulumuz yok. İstanbul’da riskli olan ve faaliyette olan bir hastanemiz yok. Afet anlayışımız şu; ‘Herkes güvende olmadan kimse güvende olmaz’. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ‘Yarısı Sizden, Yarısı Bizden’ kampanyası çok değerli. Vatandaşın depremle ilgili dönüşüm çalışmalarına hazırlıklı olması lazım.” şeklinde konuştu.

ÇOCUK DİLENCİ MESELESİNİ GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARACAĞIZ

Son olarak eğitim ve sokak hayvanları meselelerine de değinen Vali Gül, “Eğitimde İstanbul’da bin tane hayırsever arıyoruz. Ortaokulu bitirdikten sonra herhangi bir çocuk Mesleki Eğitim Merkezlerine gittiğinde haftanın 1 günü burada teori eğitim görecek, diğer günler iş yerinde pratik yapacak. Çocuğumuz meslek lisesi diplomasına kavuşmuş olacak ve öğrencimizin bir mesleği olacak. Bu sayede çocuk dilenci meselesini gündemimizden çıkaracağız. Dilencilik meselesinde ekonomik sebepleri ortadan kalkmış ama bu devam ediyorsa çocuklarımız koruma altına alınacak. Yabancılar ise sınır dışı edilecek” ifadelerinde bulundu.

SOKAK HAYVANI DİYE BİRŞEY YOK

Vali Gül, sokak hayvanlarıyla ilgili soruya ise "Dünyanın her yerine gittiğinizde sokakta sahipsiz adam görürsünüz, sahipsiz hayvan görmezsiniz. Sokak hayvanı diye bir şey yok. Hayvanların bir sahibinin olması lazım. 'Ben hayvanları çok seviyorum, sahipsiz olsun, mahalle de dolaşsın. Zaman zamanda insanlara zarar verirse de olabilir, hoş görelim' demek gibi bir lüksümüz yok. Kanunen belediyelere bir görev verilmiş, belediyeler görevini yapacak. Belediyeler görevini yaptığında, konuştuğumuz bu sorunun yüzde 90'ı çözülmüş olur. Ama belediye görevini yapmazsa, vatandaşta 'bunlara dokunmamak gerekiyor, o da bir can' dediğinde bu sefer vatandaşın yaşam kalitesi düşüyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum