Festival coşkusuna ortak oldu;

Festival coşkusuna ortak oldu

Mersin Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı, Dereköy Mahallesinde düzenlenen 28. İncir Festivaline katılarak, vatandaşların şenlik coşkusuna ortak oldu....

Resim

Mersin’in Mut ilçesi Dereköy Mahallesi’nde geleneksel olarak düzenlenen İncir Şenliği’nin bu yıl 28’ncisi gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mut Belediyesi ve Mut Dereköy Kültür Turizm Derneği işbirliğinde düzenlenen, yarışmalara, dinletilere ve konserlere ev sahipliği yapan şenlik, Mut Dereköy İlköğretim Okulu Bahçesi'nde yapıldı.

Resim

Festivalin açılışında bir konuşma yapan Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı, "Yaşamış olduğumuz bu topraklar gerçekten tarımsal anlamda çok büyük imkanlar sunuyor. Çiftçimiz bu bereketli toprakları işleyerek helalinden kazancını elde ediyor” dedi.

Resim

Üreticilere bereketli bir sezon dileyen Kaymakam Ayrancı, “İncir ürünümüz de bizim için ürettiğimiz birçok kıymetli ürün gibi katma değeri yüksek ürünlerimizden bir tanesi. Bereketli toprakların bize sunduğu nimetlerin en özellerinden bir tanesi” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum