Yerli ve milli Hibrit Ayçiçeği hasadı yaptı;

Yerli ve milli Hibrit Ayçiçeği hasadı yaptı

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, çiftçilere dağıtılan yerli ve milli ayçiçeği tohumlarıyla yetiştirilen ürünü, biçerdövere binerek hasat etti....


YERLİ VE MİLLİ HİBRİT AYÇİÇEĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Trakya Kalkınma Ajansı destekleriyle çiftçilere dağıtılan yerli ve milli ayçiçeği tohumlarının verimini yerinde görmek için Yerli ve Milli Hibrit Ayçiçeği Tarla Günü Etkinliği düzenlendi.

Hayrabolu ilçesinde düzenlenen etkinliğe Vali Recep Soytürk’ün yanı sıra Hayrabolu Kaymakamı Eyüp Fırat, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, ilçe protokolü ve çiftçiler katıldı.

Resim

TARLA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Etkinlikte, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin bir konuşma yaparak ekimi yapılan yerli ve milli hibrit ayçiçeği hakkında bilgiler verdi. Konuşmacılar, yerli ve milli ayçiçeği tohumunu tarlasına eken çiftçilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Soytürk biçerdöveri kullanarak ayçiçeğinin hasadını yaptı.

Resim

VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Hayrabolu’da çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunan Vali Soytürk, İlyas Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyarette vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Soytürk, sorun, talep ve beklentilerini dinledi. Çözüm için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum