Arama
Arama Sonuçları
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
"Salıpazarı balını dünya markası yapacağız"
Salıpazarı Kestane Balı Tanıtım Programı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Salıpazarı Kestane Balı’nı dünya çapında bir marka haline getirmek ve zirveye taşımak için gayret göstereceğiz" dedi.
Erfelek’te kestane zamanı
Bu yıl ikincisi düzenlenen Erfelek Kestane Festivali’nin açılışına katılan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, “Herkesi, tadı dillere destan, demli bir çayın yanında keyifli bir ikram, her bir kozağında yöre insanımızın emeği, alın teri ve sevgisi bulunan Erfelek Kestanesi’ni tatmaya davet ediyorum” dedi.
Köylülerle Nebi Dede Çorbası yaptı
Bursa Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Hamamlıkızık Köyü’nde kestane hasadı zamanı her hanenin evinden getirdiği malzemelerle büyük kazanlar kurularak pişirilen Nebi Dede Çorbası’nın yapımına katılarak, bu güzel geleneğin yaşatılmasını diledi.
Validen vatandaşlara kestane ikramı
Gürgentepe ilçesini ziyaret eden Ordu Valisi Tuncay Sonel, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Esnaflardan çeşitli gıda ürünleri satın alan Vali Sonel, vatandaşlara ikram etti.
“Şehit aileleri daima başımızın tacıdır”
Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, eşi Filiz Karaömeroğlu ile birlikte Erfelek’te inceleme ve temaslarda bulundu.
Sezonun ilk kestanesi kilosu 250 liradan alındı
Aydın'da sezonun ilk kestanesi, düzenlenen törenle kilosu 250 TL'den satın alındı. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın’ın ortalama 23 bin ton rekolte ile Türkiye’de ilk sırada yer aldığını belirtti.
30 Ağustos töreninde vefat eden gazi oğlu toprağa verildi
Kütahya'daki Büyük Zafer'in 100. yılı törenlerinde fenalaşıp yaşamını yitiren Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz (86), memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde toprağa verildi.
Kastamonu Kestane Balı tescillendi
Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliğince başvurusu yapılan ve 3 yıl süren incelemeler sonucunda şifa kaynağı Kastamonu Kestane Balı, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi.
Ve Hotels Akçakoca’da tatil keyfi
Yeşil ile mavinin buluştuğu, Batı Karadeniz’in incisi Düzce’nin şirin tatil ilçesi Akçakoca’da hizmet veren Vilayetler Birliği’ne bağlı ‘Ve Hotels Akçakoca’, misafirlerine unutamayacakları bir tatil imkanı sunuyor.
Atilla KANTAY
Yunusemre Kaymakamı