Arama
Arama Sonuçları
“Rabbim şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin!”
Manisa Valisi Enver Ünlü, Şehit Jandarma Er Ferhat Alakuş'un emaneti olan kıymetli ailesini ziyaret etti. Şehit ailesinin hatırlarını soran Vali Ünlü, şehit annesinin elini öptü.
Hamzalı şehitleri katliamın 29. yıl dönümünde dualarla anıldı
Diyarbakır Kulp ilçesi Hamzalı Mahallesinde 1 Ocak 1995 'te PKK terör örgütü tarafından şehit edilen, biri korucu, 6’sı çocuk, 9’ü kadın olmak üzere toplam 23 vatandaş için anma töreni düzenlendi.
İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, kabri başında anıldı
İstiklal Marşımızın yazarı, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 87’inci yıl dönümünde, İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımı ile kabri başında düzenlenen programla dualarla anıldı.
Vali Gül, Beşiktaş'taki terör saldırısı şehitlerini andı
İstanbul Valisi Davut Gül, 2016 yılında Vodafone Park'ta oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından düzenlenen terör saldırısında şehit olanları yad etti.
‘Madalyasız kahraman’a dua
Kendisi de Kahramanmaraşlı olan Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Maraş savunmasının madalyasız kahramanlarından Yeniceli Mehmet Ağa’yı kabri başında dualarla andı.
Şehit kaymakam mezarı başında dualarla anıldı
Mardin’in Derik ilçesinde 7 yıl önce makamında uğradığı bombalı saldırı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, vefatının 7’nci yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı. Şehit kaymakamın ailesi ve yakınları ile görüşen Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, şehit kaymakama Allah’a rahmet diledi.
Kaymakamlık boruların yerini açıkladı
Zonguldak Devrek’te “Borular nereye döşendi?” şeklinde bir süredir yaşanan tartışmaya Kaymakamlık açıklık getirdi. Devrek Kaymakamlığı, Aksu Köyü’ye teslim edilip edilmediği tartışma konusu olan koruge borularının Aksu Köyü Güney Mahallesi’nden Alaplı İlçesi Gümeli Bölüklü Yaylası’na bağlanan yolun alt yapısında kullanıldığı açıkladı.
Milli Şehit Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey dualarla anıldı
1919'da idam edilen ve 1922 yılında milli şehit ilan edilen Yozgat Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey, ölümünün 104'üncü yılında Kadıköy'deki mezarı başında dualar ile anıldı.
Aşık Çobanoğlu’nun vefatının üzerinden 18 yıl geçti
Halk Ozanı ve Devlet Sanatçısı Aşık Murat Çobanoğlu'nun ölümünün 18. yıl dönümünde Kars Belediye Başkanlığı’nca Asri Mezarlığında kabri başında düzenlenen törende dualarla anıldı.
“Atıf Hoca da ziyaret edenler de hain değil”
Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, İskilipli Atıf Hoca’yı anma törenine katıldığı için hakkında yapılan ağır eleştirilere cevap verdi. Vali Çiftçi, “Atıf Hoca hâin olmadığı gibi ziyaret edenler de hâin değildir. Kem söz sahibine aittir” dedi.
Hayır duasını aldı
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Hendek İlçesi Çağlayan Mahallesi sakinlerinden 91 yaşındaki Turhan Tornuk isimli vatandaşı hanesinde ziyaret etti. Turhan amca ile sohbet eden Vali Kaldırım, yaşlı çınarın hayır duasını aldı.
Köylerde 'Bir Dem Bin Kelam' sohbeti
Köy kültürünün canlı tutulması, oda oyunlarının hatırlanması, âşık geleneğinin devamı, birlik beraberliğin pekiştirilmesi ve kırsalda yaşayan vatandaşlarla ilişkileri canlı tutmak için Sivas Valiliği himayelerinde başlatılan, 'Bir Dem Bin Kelam' projesinin ilki Kangal ilçesine bağlı Deliktaş köyünde başladı.
Bulgaristan'daki direnişin simgesi Türkan bebek dualarla anıldı
Bulgaristan'da 1984 yılındaki zorunlu asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında şehit edilen 1,5 yaşındaki Türkan Feyzullah için Edirne'de anma töreni düzenlendi.
Dünyanın en büyük bisküvi mozaiği tescillendi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde ‘Dünyanın En Büyük Bisküvi Mozaiği' Karaman’da yapıldı.
Çetmili Kara Ali Çavuş ve oğlu şehadetlerinin 100. yılında anıldı
Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ve Derebucak Kaymakamı Ömer Levent Türk, Kurtuluş Savaşı'nda kucağında oğluyla şehit düşen Çetmili Kara Ali Çavuş ve oğlu Sancaktar Mehmet Onbaşı için şehadetlerinin 100. yılında düzenlenen anma programına katıldı.