Arama
Arama Sonuçları
6 yöresel lezzet için coğrafi işaret başvurusu yapıldı
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle düzenlenen programa katılan Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, "Erzincan mutfağı ve yöresel tatları çok zengin. 6 yöresel ürünümüz için daha Coğrafi İşaret Tescil Belgesi müracaatında bulunduk" dedi.
Sahur vaktinde baklavalar kaymakamdan
Gaziantep İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, sahur vaktinde denetim yapan jandarma ekiplerini ziyaret ederek, baklava ikram etti.
Hilvan'dan rekorla ayrılıyor
24 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan mülki idare amirleri atama kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına mülkiye müfettişi olarak atanan Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, 3 yıl 1 ay görev süresi ile Hilvan'da son 83 yılda en fazla görev yapan kaymakam oldu.
Futbolculara baklava ikramı
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, EMS Yapı Sivasspor'u ziyaret ederek yeni sezonda takıma başarı diledi. Vali Şimşek ziyarette sporculara baklava ikram etti.
Şanlıurfaspor’da neler oluyor? Vali Ayhan devreye girdi
Uzun süren kötü gidişatın ardından bu sene Vali Salih Ayhan’ın öncülük etmesi ve belediyelerin desteğiyle iyi bir ivme yakalayıp şampiyonluğun favori takımı olarak gösterilen Şanlıurfaspor’da son günlerde yaşananlar ‘neler oluyor’ sorusunu gündeme getirdi.
Karla mücadele eden işçilere baklava
Sivas'ta etkisini gösteren kar yağışının ardından kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için kış çalışmaları aralıksız sürüyor.
Karla mücadele etmeye başlayan ekiplere baklava ikramı
“Özlem ile beklenen yılın ilk karına kavuştuk” diyen Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, karla mücadele etmeye başlayan Karayolları ekiplerine baklava ikram etti.
Vali talimat verdi, Kaymakam düşündü, okul da üretti
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın talimatı doğrultusunda üzerinde tüm ilçelerin çalıştığı "1000 fikir 1000 proje" uygulaması kapsamında Hilvan ilçesinde var olan kaynakların etkin kullanımı suretiyle Ahi Evran Mesleki ve Teknik Lisesi bünyesinde bulunan fırında Regaib Kandili için kandil simidi üretildi.
Çocuklarla çocuk oldu
Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, bugün İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün bahçesinde bulunan boş alana meyve fidanları dikmek için çocuklarla bir araya geldi.
“İkinci yarıda da aynı başarıyı bekliyoruz"
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, ikinci yarının ilk maçına hazırlanan Mardin 1969 Spor'a moral ziyareti gerçekleştirdi.
Futbolculara elleriyle baklava yedirdi
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfaspor futbolcularını antrenmanda ziyaret ederek baklava ikram etti. Vali Ayhan, “Şanlıurfaspor’umuzun ilk yarıdaki performansının ikinci yarıda da devam etmesini diliyorum. Bu sene şampiyon olacağımıza inanıyorum” dedi.
Amasya Cevizli Ballı Baklavası’na coğrafi işaret
Amasya Valiliği öncülüğünde Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği tarafından coğrafi işareti tescil edilen Amasya’ya özgü Amasya Cevizli Ballı Baklavası’nın Coğrafi İşaret Tanıtım Programı gerçekleştirildi.
Sevgi, kardeşlik ve dostluk için forma giydiler
Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklarla Bilecik İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli askerler halı saha maçında karşı karşıya geldi.
“Jandarma sadece bir kolluk teşkilatı değildir”
Şanlıurfa Hilvan Kaymakamlığı, kırsal mahallelerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere, 14 parçadan oluşan temizlik seti dağıttı. Dağıtıma yardımcı olan jandarma personeli de, ordu-millet kaynaşmasına katkıda bulundu.
Aşçılık öğrencileriyle pasta yaptı
Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri ve öğretim görevlileri Tansu Çelik ve Erkan Çelik rehberliğinde mutfak atölyesinde, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş ile birlikte gençlerin yaptıkları lezzetleri tadıp, heyecanlarına ortak oldu.
Bozkır Kaymakamlığından üniversite gençlerine yemek ve müzik ziyafeti
Konya Bozkır Kaymakamı Ahmet Berkay Deniz, Türkiye’nin her bölgesinden Bozkır Meslek Yüksekokulu’nda eğitim- öğretim görmeye gelen üniversite gençliğiyle buluştu.
“Daha fazla Kaman Cevizi üreteceğiz”
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, 31. Kaman Ceviz Festivali’nin açılışını yaptı. Ceviz hasadı da yapan Vali Buhara, ceviz üretimini artıracaklarını söyledi.
Şanlıurfa tarihi ve kültürüyle Ankara’ya taşındı
Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri, tarihi ve kültürel güzelliklerinin tanıtılacağı ‘Şanlıurfa Tanıtım Günleri’, Ankara Millet Bahçesi’nde başladı. 15-18 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek tanıtım günlerinin açılışı renkli görüntülere sahne oldu.
Kalır dudaklarda şarkımız bizim!
Ayrılık zor, meslek hayatının büyük bir kısmı Sivas’ta geçen birinin ilden ayrılması daha da zor. Sivas hakkını helal etti, o da Sivas’a.. Şimdi hayatında yeni bir sayfa ve Şanlıurfa var.