Arama
Arama Sonuçları
"Maveraünnehir ve Horasan ilim, kültür ve sanat havzasıdır"
Mâverâünnehir temasıyla düzenlenen VII. Şeyh Şaban-ı Veli Sempozyumu'na katılan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "Maveraünnehir ve Horasan ilim, kültür ve sanat havzasıdır" dedi.
Kırşehirli çoban söyledi, Vali Buhara dinledi
Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, köy ziyaretleri sırasında karşılaştığı Taburoğlu Köyü'nde çobanlık yapan İlyas Aydemir'in sesiyle mest oldu.
Tarihi alanlarda inceleme yaptı
Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Dulkadirli Yeraltı Şehri, Hashöyük kazı alanı, Üçayak Kilisesi ve Akçakent Eskiyurt Göleti'ni inceleme yaptı.
Vali Buhara, Murat’ın hayalini gerçekleştirdi
Evde eğitim gören 11 yaşındaki Murat Dağdeviren yarıyıl karnesini evine getiren Kırşehir Valisi H. Mete Buhara'dan bir istekte bulunmuştu. İsteği ise Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Mauro Icardi ile tanışmaktı. Vali Buhara, Murat’ın hayalini gerçekleştirdi.
Ekinözü Kaymakamı Coşkun, son yolculuğuna uğurlandı
Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesindeki lojmanında ölü bulunan ilçe Kaymakamı Mesut Coşkun, memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi.
Kervansaray Dağları'nda alıç topladı
Kervansaray Dağları'nı gezen Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, dalından alıç topladı.
"Afetlere her an hazırlıklı olmalıyız"
Kırşehir kent meydanında düzenlenen afet yönetimi etkinliğine katılan Vali H. Mete Buhara, "Toplumun her kesimi afet anında ve sonrasında neler yapacağını bilmeli, her an afet olabileceği gerçeğini unutmamalıdır. Afetlere her an hazırlıklı olmalıyız" dedi.
Yılın Valisi ödülünü Dünya Kız Çocukları Günü'nde babasına armağan etti
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Yeni Başarı Hikayeleri temasıyla düzenlenen 12. Uluslararası Buhara Medya Ödül Töreni'nde "Yılın Valisi" ödülüne layık görüldü.
Gençlerle tecrübelerini paylaştı
Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, ‘Genç Ahiler Kırşehir’de Buluşuyor’ Projesi kapsamında 81 ilden Kırşehir’e gelen gençlerle bir araya gelerek Söyleşi Programında tecrübelerini gençlerle paylaştı.
‘Kuzu gömleğinde ahi pilavı’ birinci oldu
Kırşehir’de 36. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmasında dereceye girenlere Vali H. Mete Buhara ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
Kırşehir Ahilik kutlamalarına hazır
Ahilik Haftası kutlama programını açıklayan Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, 18-24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek kutlamalara tüm halkı davet etti.
“Valiyi görmek istiyorum diye tutturdu!”
Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara’nın bugün sürpriz ve küçük bir misafiri vardı. Valiliğin önünden geçerken “Valiyi görmek istiyorum” diye tutturan 9 yaşındaki Bilgehan, isteğine ulaştı.
Valilik gurbetçileri buluşturdu
Farklı ülkelerden memleket ziyareti için Kırşehir’e gelen gurbetçi vatandaşlar Valilikçe düzenlenen “Gurbetçi Buluşması”nda bir araya geldi.
"Zor günler geçici, kardeşliğimiz baki"
Kırşehir’in eşsiz lezzetli yöresel yemekleri, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programla ilde misafir edilen depremzede vatandaşlara ikram edilerek tanıtıldı.
Türkiye sandık başında
Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Kültür Mahallesi Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu’nda kurulu 1364 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Vali Canalp, seçimin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Çadır kentin eksiklerini tespit etti
Hatay İskenderun’da koordinasyon görevini sürdüren Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İskenderun'da kurulumu tamamlanan çadır kent alanlarından Yıldırım Tepesi Çadır Kenti'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Gönül Mutfağı’nda soğan soydular
Hatay İskenderun’da koordinatörlük yapan Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, binlerce depremzedeye hizmet veren Gönül Mutfağı’nda yemek hazırlıklarına yardım etti.
Çankayalı muhtarları Kırşehir’de ağırladı
Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Çankaya Kaymakamlığı döneminde birlikte çalıştığı muhtarları Kırşehir’de ağırladı. Vali Buhara, “Çankaya Mahalle Muhtarlarımız vefa gösterip ziyaretimize geldiler. Değerli muhtarlarımıza bu güzel ve anlamlı ziyaretleri için müteşekkirim” dedi.
Kullanılmayan tüm köy okulları açılacak
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Şu ana kadar Türkiye'de 2 bin 200 köy yaşam merkezini hizmete aldık. 2023 yılının ilk üç ayında tüm kullanılmayan köy okullarını açacağız." dedi.
“Gönül almaya geldik”
Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar, “Biz buraya gönül almaya geldik" diyerek Buhara Mahallesinde hane ziyaretinde bulundu.
Pazar alışverişi
Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, cumartesi pazarına uğrayarak pazar alışverişi yaptı. Pazar esnafının hatırını soran Vali Buhara, hem alışveriş yapıp hem de esnafın nabzını tuttu.
Köy kahvesinde halkın taleplerini dinledi
Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, Karıncalı ve Çayağzı köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.
“Daha fazla Kaman Cevizi üreteceğiz”
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, 31. Kaman Ceviz Festivali’nin açılışını yaptı. Ceviz hasadı da yapan Vali Buhara, ceviz üretimini artıracaklarını söyledi.
‘Ahi Evran, bu şehre ruhunu üfledi’
Ahilik Haftası açılışında konuşan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, “Ahi Evran, bu şehre ruhunu üflemiştir. Bu sebeptendir ki bu şehrin ruhunda Ahilik vardır. Kırşehir olarak Ahi Evran-ı Veli gibi bir değere sahip olmaktan bahtiyarız” dedi.
Vali traktöre reflektör taktı
Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, “Reflektör Tak, Görünür Ol” uygulaması kapsamında Karahıdır Köyünde düzenlenen etkinlikle traktör römorklarına uyarıcı reflektör taktı.
Ozan'ın ilk sazı Vali’den hediye!
Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Akpınar ilçe ziyaretini yaparken ilçenin parkında güzel sesi ve emanet aldığı sazıyla kendisine türkü söyleyen Ozan Taşdemir'e (13), ilk sazını hediye etti.
20 ilin valisi değişti
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, 9 ilin valisi merkeze alındı; 9 ile yeni vali atandı; toplamda 20 ilin valisi değişti.
Hüdayar Mete Buhara
Kırşehir Valisi