Arama
Arama Sonuçları
Mersin, "Altın Renkli Yenidünya" üretiminde ilk sırada
'Altın Renkli Yenidünya’ meyvesinin üreticileri ile bir araya gelen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, yenidünya üretiminde de ilk sırada yer alıyor" dedi.
"Dünyada çiçek, çocuk ve kuş olduğu sürece korkma..."
Lilyana Kadın Kooperatifi ziyareti esnasında kendisine çiçek veren çocuklara sarılan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Dünyada çiçek, çocuk ve kuş olduğu sürece korkma; her şey yolunda demektir" dedi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
"Kadınlarımız yeter ki üretsinler"
Çilek Fidesi dağıtım programına katılan Burdur Valisi Türker Öksüz, "Kadınlarımız yeter ki üretsinler, biz her zaman onlara destek vermeye devam edeceğiz" dedi. Vali Öksüz daha sonra da üreticilerle çilek ekti.
Jalapeno biberinin adı ‘Kaymakam biberi’ oldu
Balıkesir Susurluk Kaymakamı Muammer Köken’in ilçede alternatif ürün olarak projelendirdiği, tanıtım ve deneme amaçlı Buzağılık Köyü’ne ücretsiz fidesini verdiği Jalapeno biberine köylüler ‘Kaymakam biberi’ adını verdi.
Çilek diyarı Hüyük’te göreve başladı
Daha önce Bayramören ve Çilimli ilçelerinde kaymakamlık yapan 108. dönem kaymakamlarından Nur Yalçınkaya, yeni atandığı Konya’nın çilek diyarı Hüyük ilçesinde görevine başladı.
Pansiyonda kalan öğrencilere doğum günü sürprizi
Van Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tunç ile birlikte Aşağı Çaldıran Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan ve Mayıs ayında doğan öğrencilere doğum günü sürprizi yaptı.
“Bu kadar güzel çilek üretimi yapılan yer görmedim”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Fatsa ilçesinde “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında destek verilen işletmelere ziyarette bulundu.
Ağrı, tarım potansiyelini keşfetti
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, il protokolü ile İl Özel İdaresi, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tohum-Sıvat Dağıtımı ve Makine Tanıtım Töreni”ne katıldı.
Çiftçilerle çilek fidesi dikti
Isparta Sütçüler Kaymakamı ve Aksu Kaymakam Vekili Kerem Yüce, Koçular Köyü’nde çiftçilerle birlikte çilek fidesi dikti.
Cizre’de çilek üretimi denemesi
Şırnak Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, ilçede ilki yapılan çilek bahçesinde ilk çilek fidelerini toprakla buluşturdu. Tepeönü köyünde oluşturulan 2 dönümlük bahçede ilk çilek yetiştiriciliği denemesi yapılacak.
Mazıdağı’nda kurulan çilek bahçesinin ilk fidelerini dikti
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Mazıdağı’nın kırsal Yeşilköy Mahallesi’nde hibe destekle kurulan çilek bahçesinin ilk fidelerini toprakla buluşturdu.
Protokol gençlerle futbol oynadı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Kötü Alışkanlıklara Ret, Sporla Sağlıklı Yaşama Evet” sloganıyla Mersin Valiliği himayesinde başlatılan kampanya kapsamında Akdeniz İlçesi Çay ve Çilek Mahallelerinin gençleri ile bir araya gelerek futbol oynadı.
Dolu yağışı sera ve tarlalara zarar verdi
Antalya Serik Kaymakamı Cemal Şahin, dolu yağışından zarar gören sera ve tarlalarda incelemelerde bulunarak, üreticilerle bir araya geldi.
Diktiği fideler mayısta çilek verecek
Isparta Valisi Aydın Baruş çalışma ziyareti kapsamında eşi Nagihan Baruş’la birlikte Aksu ilçesinde doğal güzellikleri yerinde inceledi, çiftçiler ile bir araya gelerek bahçelere çilek fidesi dikti.
20 üreticiye daha çilek desteği verilecek
Muğla Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven, Çayboyu, Derebağ, Kurucuova ve Çatak mahallelerinde tarım arazilerini ve hayvan işletmelerini ziyaret etti.
'Kazın her şeyinden faydalanacağız'
Kaz ve kazdan elde edilen katma değerli ürünlerin üretimini yapan Şefaatli Karanlıkdere Üretim ve İşletme Kooperatifi, ORAN Kalkınma Ajansı'ndan 1 milyon 435 bin lira hibe desteği almaya hak kazandı. Yozgat Valisi Ziya Polat başkanlığında projenin imza töreni gerçekleştirildi. Vali Polat, "Kazın her şeyinden faydalanacağız" dedi.
Kaymakam ‘Hiç bisikletim olmadı’ mektubunu projeye dönüştürdü
Sivas Akıncılar Kaymakamı Tarık Safa Kahveci’nin aldığı ‘herkesin var ama benim hiç bisikletim olmadı’ mektubu, ilçede projeye dönüştü. Kahveci’nin vefa, kadirşinaslık ve duygu dolu projesi ile ilçe şehitlerinden Onur Alkan’ın şehadet yıldönümünde çocuklara bisiklet dağıtıldı. Hayırseverlerin desteklediği proje sonunda gençler kaymakamla birlikte mutluluğa pedal çevirdi.
Vali Varol: Kadın girişimcilerin destekçisi olacağız
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Hamur Demirkapı Köyü’nde, 23 Haziran 2022 tarihinde 8 girişimci kadın tarafından faaliyete geçirilen, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret ederek köy kadınları ile bir araya geldi.
Şefaatli’yi kaz ve çilek merkezine dönüştüreceğiz
Yozgat Valisi Ziya Polat, Şefaatli ilçesini kaz ve çilek merkezine dönüştüreceklerini söyledi. Şefaatli'de incelemeler yapan Vali Polat, çilek bahçesi ve kaz üretim tesisini ziyaret etti.
Amasya'da en iyi kiraz üreticilerine ödül
Amasya Valisi Mustafa Masatlı, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kiraz Teşvik Yarışmasında ‘Amasya’nın En İyi Kirazını’ yetiştiren üreticilere ödüllerini verdi.
'Tarım Engel Tanımaz' projesi ile özel öğrenciler sera kurdu
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, özel öğrenciler tarafından hazırlanan el emeği eserlerin yer aldığı sergi ile “Tarım Engel Tanımaz” projesi kapsamında yine özel öğrencilerin hazırladığı seranın açılışını gerçekleştirdi.
Vali Çelik: En büyük ilaç sevgi
Kütahya Valisi Ali Çelik, Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda “43 Proje Resim Sergisi” ile okul bahçesinde kurulan seranın açılışına katıldı. Vali Çelik, "En büyük ilaç sevgi" dedi.
Ordu’da 5 Milyon TL’lik 8 projeyi DOKAP destekleyecek
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenecek toplam 5 Milyon TL tutarındaki 8 projenin protokol imza töreni, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında yapıldı.
'Vali Hanım Çileği’ kadınların geçim kaynağı oldu
Muğla'da 2018 yılında dönemin Valisi Esengül Civelek tarafından hayata geçirilen proje kapsamında yetiştirilen ve halk arasında "Vali Hanım çileği" olarak adlandırılan San Andreas çileği, yöredeki kadınların geçim kaynağı oldu.
Köprübaşı Çilek Festivali sona erdi
Bu yıl 18.’si düzenlenen Manisa Köprübaşı Çilek, Kültür ve Sanat Festivali muhteşem bir konserle sona erdi. Kaymakam Ramazan Taşkın, "Köprübaşı’na hizmet etmek en büyük şeref" dedi.
Yılda 23 bin ton çilek üreten Köprübaşı'nda en güzel çilek tatlısına ödül!
Bu yıl 18.’si düzenlenen Köprübaşı Çilek, Kültür ve Sanat Festivali’nde, kendine has özellikleri dolayısıyla coğrafi işaret alarak tescillenen Köprübaşı çileği üreticileri ile en güzel çilek tatlısını yapanlar ödüllendirildi.
Sason’un ünlü bal ve cevizine eklenen çilek, 400 aileyi geçindiriyor
Batman'ın Sason ilçesinde 2007 yılında deneme amaçlı 4 aile ile üretimine başlanan ve geçtiğimiz yıl coğrafi işaret tescil belgesi alarak markalaşan Sason çileği, devlet tarafından sağlanan yüzde 100 hibe desteği ile ilçe geneline yaygınlaşarak 400 aileye geçim kaynağı oldu.