Arama
Arama Sonuçları
Tahir ARDAL
Gölpazarı Kaymakamı
"Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz"
Ali Dağı'nda düzenlenen Orman Yangını Saha Tatbikatı'na katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her çeşit afete hazırlıklı olabilmek için arkadaşlarımız sürekli teyakkuz halindeler" dedi.
Emre Zafer
Ulaş Kaymakamı
Kahramanmaraş'taki orta hasarlı binaların durumu konuşuldu
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer başkanlığında, orta hasarlı binaların durumuna yönelik koordinasyon ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi
Kahta'nın kahraman kaymakamı ilçeye veda etti
6 Şubat 2023 depremlerinde Adıyaman'ın Kahta Kaymakamı olarak görev yapan Selami Korkutata, deprem sırasında sahada fedakarca vatandaşın yardımına koştu. Kahta'nın kahraman kaymakamı, son yayımlanan kararname ile Antalya'nın Gazipaşa ilçesine atanınca ilçeye veda etti.
Elbistan'a "Spor Vadisi" yapılacak
Kahramanmaraş'ın Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, İlçe Stadyumu'nun yeni bir alana taşınacağını ve "Elbistan Spor Vadisi” Projesi için de hazırlıkların başladığını belirtti.
OSB'ye mağaza ve işyerleri kurulacak
Kahramanmaraş'ın Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, Organize Sanayi Bölgesi'nde Nurhak yoluna cephe alanlarda büyük mağaza ve işyerleri kurulmasına yönelik çalışma başlatıldığını belirtti.
Abdullah MELİKOĞLU
Sultanhanı Kaymakamı
Elbistan'daki tarihi değerler gün yüzüne çıkarılacak
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığı koordinasyonunda tarihi Selçuk Hamamı ve Ulu Cami çevresinde kazı çalışmaları başladı. Alanı gezen Kaymakam Yunus Ataman, ilçenin farklı noktalarındaki tüm tarihi değerlere ilişkin çalışma yapılacağını belirtti.
Elbistan'da her mahalleye bir kütüphane yapılacak
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, “Her Mahalleye Bir Kütüphane” projesi kapsamında Esentepe Mahalle Kütüphanesi'nin hizmet vermeye başladığını belirtti.
Kaymakamlıktan ‘Her Mahalleye 1 Kütüphane Projesi’
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığı koordinasyonunda her mahalleye bir kütüphane yapılması projesi başlatıldı.
Adıyaman’ın yarasını saran koordinatör kaymakamlara başarı belgesi
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan şehrin yaralarının sarılması için destek olan koordinatör kaymakamları başarı belgesi ile ödüllendirdi.
Bayram Köse
Mecitözü Kaymakamı
Bakan Yerlikaya: Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü nedeniyle Kahramanmaraş'taki deprem şehitliğini ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, "Depremin süresi 65 saniyeydi ama sanki bir ömür gibi sürdü. Gözümüzün yaşını silip hep birlikte el ele verdik. Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük" dedi.
6 Şubat'ın yıl dönümünde geceyi sokakta geçirdiler
6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile afetin etkilediği şehirlerde depremzedeler ve onlara destek için il dışından gelen vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi. Şehirlerde enkaz noktalarında anma etkinlikleri düzenlenirken, yüzbinlerin katılımıyla "Sessiz Yürüyüş" yapıldı.
“Hayat bir AN’dan ibaret”
Kahramanmaraş depremlerini Nurhak Kaymakamı iken yaşayan Sinop Erfelek Kaymakamı Sercan Yıldız, depremin yıl dönümünde duygularını paylaştı. Depremi annesinin karnında 37 haftalıkken yaşayan 11 aylık kızı Bilge Deren’e sarılan Yıldız, “Hayat bir AN’dan ibaret. O an hep sevdiklerinizle geçsin” diyor.
112 çağrılarının yüzde 70’i asılsız
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi Koordinasyon Kurulu’na başkanlık yaptı. Vali Yılmaz, 112’ye gelen çağrıların yüzde 70’inin asılsız olduğunu belirterek, 112’nin gereksiz yere aranmamasını istedi.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
Hatay’da depremin yıl dönümünde sessiz yürüyüş
6 Şubat’taki asrın felaketi depremlerde hayatını kaybedenler, depremin birinci yıldönümünde Hatay’da “Sessiz Yürüyüş” ile anılacak.
Saltuk Buğrahan Açıkbaş
Akıncılar Kaymakamı
19 köyün sorunlarını yerinde tespit etti
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, 19 kırsal mahalleye ziyaret gerçekleştirerek, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi.
“Teröristlerin inlerini başlarına yıkıyoruz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde eş zamanlı düzenlenen Kahramanlar-35 operasyonlarında bölücü terör örgütüne (BTÖ) ait 58 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini açıkladı.
Kaymakam Ataman'dan yatırım ve istihdam müjdesi
Kahramanmaraş'ın Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, Elbistan Organize Sanayi 2. Etap Kamulaştırma işlemleri için kredi sürecinin tamamlandığını belirtti. Kaymakam Ataman, "İlçemize yatırım yapılmasının sağlanması ve istihdam imkânının artırılması noktasında büyük önem arz ediyor" dedi.
Yeni cezaevi için yer bakılıyor
6 Şubat depreminde yıkılan Kahramanmaraş Elbistan cezaevinin yerine yapılacak açık ve kapalı ceza infaz kurumu için yer tespit çalışmaları sürüyor.
Konteyner kentler için kış talimatı
Kahramanmaraş'ın Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman'ın talimatlarıyla kış ayı gelmeden konteyner kentlerde su izolasyonu, branda çalışmaları ve elektrik alt yapı çalışmaları başladı.
Yeni deprem konutları için alan incelemesi
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, Koordinatör Kaymakam Eyyüp Tuğ ile birlikte yeni deprem konutları yer seçimleri için alan incelemesi yaptı.
Elbistan’a veda vakti!
Yaklaşık 6 ay Elbistan’da kaymakam vekilliği yaparak ilçenin ayağa kalkması için mücadele eden Diyarbakır Vali Yardımcısı Murat Yıldız, 182 gün fedakarca görev yaptığı ilçeye ‘fahri hemşehri’ olarak veda etti.
“Allah bu acıları bir daha yaşatmasın!”
Bir yıla yakın bir süre Nurhak’ta kaymakam vekilliği yaparak depremin yaralarını sarmak için fedakarca çalışan Sercan Yıldız, ilçeye veda etti. Kaymakam Yıldız, “Allah bu acıları bir daha yaşatmasın!” dedi.
Taahhüt edilen sürede bitirilecek
Göksun, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerini ziyaret eden Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, depremzedeler için yapılan kalıcı konutların taahhüt edilen sürede bitirileceğini söyledi.
Hilvan'dan rekorla ayrılıyor
24 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan mülki idare amirleri atama kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına mülkiye müfettişi olarak atanan Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, 3 yıl 1 ay görev süresi ile Hilvan'da son 83 yılda en fazla görev yapan kaymakam oldu.