Arama
Arama Sonuçları
“Başarıyı katlayarak devam ettireceğiz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilin Göç İdaresi müdürleriyle bir araya geldi. Bakanlığın göç politikasını anlatan ve il müdürlerinden beklentilerini aktaran Yerlikaya, “Tedbirlerden asla taviz verilmeyecek” dedi.
Gençlerden Kaymakam Kılıç'a sürpriz
Ankara Sincan Kaymakam Levent Kılıç, bir okul ziyaretinde önünde İngilizce kelimeler yazan tişörtleri eleştirdi. Kaymakama sürpriz yaparak Türkçe tişörtler tasarlayan meslek lisesi öğrencileri ise Yunus Emre tişörtünü Kılıç’a hediye etti.
Düzensiz göçmenler daha kolay tespit edilecek
Düzensiz göçle mücadele kapsamında ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana’da başlatılan düzensiz göçmenlerin tespitini hızlandıran “Mobil Göç Noktası” uygulaması, İzmit ve Gebze ilçelerinde de faaliyete geçti.
Göç İdaresi’nden TBMM’ye sunum
TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu’na sunum yapan Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, düzensiz göçmenlerin geri gönderilmesi için uygulanan İstanbul Modeli’yle 1 Haziran’dan 29 Eylül’e kadar 105 bin göçmenin yakalandığını açıkladı.
“Her şey çok farklı olacak”
Kaçak göçle mücadelenin devam ettiğini vurgulayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ''1 Ekim'de İstanbul'daki geri gönderme merkezimiz bittiğinde, Türkiye çapında aynı anda çalışma yürüteceğiz. Her şey çok farklı olacak" dedi.
Yerleşik yabancılarla iftar
Antalya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediyesi, Alanya Göç İdaresi ve Alanya Müftülüğü tarafından düzenlenen Yerleşik Yabancılarla iftar programına katıldı.
Tuncay Kaldırım
Yakutiye Kaymakamı
Çetin Oktay KALDIRIM
Vali-Mülkiye Başmüfettişi
Türkiye’de yaşayan yabancı sayısı 5 milyon 239 bin
İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Türkiye’deki yaşayan yabancı sayılarını açıkladı. Çataklı, toplam 5 milyon 239 bin yabancının Türkiye’de yaşadığını, bunun 3 milyon 577 binin Suriyeli olduğunu belirtti.
Sınır dışı edilen göçmen sayısı 100 bini geçti
Düzensiz göçle mücadele ve sınır dışı operasyonları aralıksız devam ediyor. 2022 yılının 11 aylık döneminde sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı 101.574’e yükseldi.
Öğrenciler satrançta kaymakamı yenemedi, rövanş için sözleştiler
Konya Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, Seyyid Harun Anadolu Lisesi öğrencileri ile satranç oynadı. Öğrencilerden kaymakamı yenebilen çıkmayınca rövanş için sözleştiler.
Vali Balcı: Yurt dışından yabancı dil kaynakları alacağız
Van Valisi Ozan Balcı, öğretmenler buluşması kapsamında Van’da görev yapan yabancı dil öğretmenleri ile bir araya geldi. Vali Balcı, “Kütüphanelerimizde yabancı dil kitaplarımız, sözlüklerimiz olacak. Yurt dışından yabancı dil kaynakları alacağız” dedi.
1815 yabancı iş yeri tabelası TSE standartlarına uygun değil
Göç İdaresi Başkanlığı, Suriyelilere ait iş yerlerinin tabelalarında yüzde 75 Türkçe olması gerektiğini hatırlattı. Göç İdaresi, yapılan denetimlerde 3 bin 600 tabelanın bu kurala uymadığının tespit edildiğini, bunlardan 2 bin 151’inin standartlara uygun hale getirildiğini açıkladı.
Bakan Soylu uyardı: Göçü öcü haline getirmek istiyorlar
Göç Kurulu Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda Batı'nın ve bizim içimizdeki ırkçı yaklaşımların içerideki siyasi rant oyuncularının yaptığı, göçü öcü haline getirmektir” dedi.
İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün ‘112’ başarısı
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, büyük bir başarıya imza atarak ülkemizdeki farklı acil yardım numaralarını 112 çatısı altında sıkıntısız bir şekilde birleştirdi.
Türkiye’ye yeni Suriyeli sığınmacı gelmiyor!
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre Türkiye’de ‘geçici koruma statüsünde’ 3 milyon 762 bin Suriyeli bulunuyor.
Meftun Dallı
Kastamonu Valisi
Muhittin PAMUK
Kadıköy Kaymakamı
İrfan DEMİRÖZ
Mersin Vali Yardımcısı