Çiftçilere otomatik şamandıralı hayvan suluğu dağıttı;

Çiftçilere otomatik şamandıralı hayvan suluğu dağıttı

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların refahını artırmak ve verimlerini yükselmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi kapsamında Çorum İskilip Kaymakamlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje dahilinde hak eden üreticilere hayvan sulukları dağıtım töreni düzenlendi....

Resim

ÜRETEN ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK VEREN, YOL GÖSTEREN HERKESİN EMEĞİNE SAĞLIK

Törene Kaymakam Ramazan Polat, İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, Ziraat Odası Başkanı ve çiftçiler katıldı.

Kaymakam Ramazan Polat törende yaptığı konuşmada çiftçilerin üretimlerine artırarak devam etmeleri için her zaman her konuda yanlarında olduklarını söyledi. Polat, Tarım ve Orman Bakanlığına, projede emeği geçenlere ve Bakan Danışmanı İhsan Kulalı’ya ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Otomatik şamandıralı suluk sistemlerinin İskilip çiftçilerine tanıtılması ile daha ekonomik ve daha teknik hayvancılık yapılması, hayvanların temiz suya sürekli olarak ulaşmasının sağlanması, refahının artırılması ve verimin artırılması amaçlanıyor.

Resim

Kaymakamlık ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi kapsamında “Ne Kadar Su O Kadar Verim” ve “Oğlan Güder Gelin Sağarsa Koyun Koyundur El Güder El Sağarsa Koyun Oyundur” projeleri hazırlanarak üreticilerden talepler alındı. Büyükbaş hayvan sulukları için 193, küçükbaş hayvan sulukları için ise 31 müracaat geldi.

Resim

YÜZDE 75’İ HİBE

Değerlendirme kriterleri kapsamında inceleme yapılırken 57 üreticiye 500 adet şamandıralı büyükbaş hayvan suluğu ve 28 üreticiye 30 adet küçükbaş hayvan suluğu teslimi gerçekleştirildi. Toplam bütçesi 298 bin 495 lira olan projeye vatandaşların katkı payı %25 olurken, %75’lik kısmı Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinden hibe olarak karşılandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum