Belediyelere atanan kayyumlar örgütün can damarını kesti;

Belediyelere atanan kayyumlar örgütün can damarını kesti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bütçe görüşmelerinde HDP milletvekillerinin belediyelere atanan kayyumları suçlamasına sert tepki gösterdi. Soylu, “Hırsızlığı yapan da millete eşkıyalığı yapan da HDP’dir” dedi....

İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının bütçelerinin görüşülüp kabul edildiği dünkü TBMM Genel Kurulu’nda HDP milletvekilleri, terör örgütünün can damarını kesen kayyumları hedef aldı.

Kayyumları hırsızlıkla suçlayan ve bu nedeniyle görevlerinden alınarak yerlerine yenilerinin atandığını iddia eden HDP milletvekillerine Bakan Soylu, tepki gösterdi.

Bakan Soyludan Kılıçdaroğluna: PKK açıklamasına sığınan zavallısın

CEHALETİN ÜRÜNÜ

HDP milletvekillerinin “Talan yapıldı, hırsızlık yapıldı” şeklindeki iftira ve yalanlarına cevap vermek için söz alan Bakan Soylu, “Üzüldüğüm şu: “48 belediyeye şu kadar kayyum atandı.” demek bu devletle ilgili hiçbir işleyişi bilmeyen bir cehaletin ürünüdür. Biz kayyum belediyelere valilerimizi veya kaymakamlarımızı veriyoruz. Valilerimiz ve kaymakamlarımız -Doğu ve Güneydoğu’daki arkadaşlarımız bilirler, Türkiye’dekiler de bilirler- tayin dönemi geldikleri zaman Doğu ve Güneydoğu’da görev süreleri iki ve üç yıldır. Üç yılı bitince çok doğal olarak batıya veya başka bir vilayete giderler” dedi.

Bakan Soylu, HDP milletvekillerine dönerek, “Doğu ve Güneydoğu’yu yaşanabilir bir hâle getiren, Doğu ve Güneydoğu’ya milletin verdiği vergilerle belediyelerin milletimize nasıl hizmet edeceğini gösterenler burada büyük bir ithamla karşı karşıyadırlar. Hırsızlığı yapan da millete eşkıyalığı yapan da HDP’dir, HDP’dir, HDP’dir!” diye seslendi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum