Deprem bölgesinden kurutulmuş domates ihraç ediliyor;

Deprem bölgesinden kurutulmuş domates ihraç ediliyor

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerine rağmen tarımsal faaliyetlerine devam eden Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesi Çobantepe Mahallesindeki çiftçiler, hasat ettikleri domatesi kurutup ihracata hazır hale getirdi....


Çobantepe Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe, önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Vali Ömer Faruk Coşkun, Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkoğlu Kaymakamı Burak Keser, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve çiftçiler katıldı.

Resim

Programın açılış konuşmasını yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu ilçesinin tarım sektöründe önemli bir konuma eriştiğini ve bu anlamda hasadı yapılan domatesin yaklaşık 30 ülkeye ihracatının yapıldığına değindi. Başkan Okumuş ayrıca, Türkoğlu’nun tarım alanındaki gücünün domatesle sınırlı olmadığını, tarımsal ürün çeşitliliği bakımından önemli konumda olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş'ın üreten insanların yaşadığı coğrafyanın diğer adı olduğunu ve dün olduğu gibi bundan sonrada üretmeye devam edeceğini söyleyen Vahit Kirişçi ise 6 Şubat depremlerinde bölge çiftçisinin ciddi manada yakınlarını kaybettiğini söyledi.

Resim

Kirişci, “Normalde insanların bu tür travmaların ardından uzun bir süre kendisine gelemiyorlar. İnsanların, 'Evet biz onları toprağa verdik, biz onları ebediyete uğurladık ama hayat devam ediyor ve bizim üretmemiz gerekiyor' diyerek tekrar tarlalarına, bağlarına, bahçelerine üretim faaliyetlerine geri döndüklerini görüyoruz” dedi.

Protokol mensupları stantları ve domates kurutma alanlarını gezerek, çiftçilerden üretim faaliyetlerine ilişkin bilgiler aldı ve bereketli bir hasat dönemi temennisinde bulundu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum