İskilip OSB’ye Vali eli;

İskilip OSB’ye Vali eli

Samsun valisi iken OSB’lere olan yoğun talebe cevap verebilmek adına yeni OSB’ler kazandırmak ve mevcut OSB’lerin alanlarını genişletmek için yoğun caba sarf eden Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, İskilip OSB projesini de mercek altına aldı....

(İskilip Gündem Gazetesi/Özel Haber/Tuncay Mumcu)


ARAZİ HAZIR, İSKİLİP OSB BEKLİYOR

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın, kente kurulması planlanan İskilip Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için valilikten teknik bir mühendis görevlendirdiği ve İskilip OSB'de gelinen son süreç hakkında İskilip kaymakamlığından bilgi istediği öğrenildi.

Vali Dağlı’nın İskilip OSB’ye bu yaklaşımı İskilip halkını ve yatırımcıları heyecanlandırırken, büyük takdir topladı. Tüm bunların üzerine İskilip’e de yeni atanan Kaymakam Ramazan Polat, bilindiği üzere OSB tecrübesi olan bir kaymakam. Son günlerde üst üste yaşanan bu olumlu haberler ve gelişmeler, İskilip’in OSB projesine ivedilik kazandıracak nitelikte.


OSB’DE GELİNEN SON SÜREÇ HAKKINDA BİLGİ İSTEDİ

Konuya ilişkin açıklama yapan Bolu ÇORDER Onursal Başkanı ve İSİAD Başkan Yardımcısı Fikret Kısar, son Valiler Kararnamesi ile Çorum'a atanan Zülkif Dağlı’nın, İskilip’te yapılması planlanan OSB’nin akıbetini sorduğunu, ilçeye görevlendirdiği teknik mühendis aracılığı ile İskilip Kaymakamı Ramazan Polat ve İSİAD Başkanı sıfatıyla şahsından gelinen nokta hakkında bilgi isteyip desteklerini ilettiğini aktardı.

İSKİLİP OSB DOSYASI TARIM BAKANLIĞI’NDA

İskilip’e yeni atanan Kaymakam Ramazan Polat’ın Kulu OSB’nin alt yapısı ve yatırımcı çekilmesi için çaba sarf ettiğinin bilindiğini vurgulayan Kısar, şöyle dedi: “Sayın Valimizin Düzce’de OSB ve sanayicilerle ilgili çalışmalarını ve desteğini biliyoruz. Sanayi şehri ve Anadolu kaplanı olarak tanınan Çorum için yeni valimiz Zülkif Dağlı bir şanstır. Uyuyan dev Çorum, tekrar şahlanışa geçebilecektir. Tarım Orman Bakanlığı’ndan onay bekleyen OSB arazisi kalkınma öncelikli 5. bölgedir. İskilip’e 5 km, Çankırı-Ankara Yoluna 1 km, Çorum’a 45 km mesafededir. Yüzde 20 meyilli, mera vasfı bozulmuş 6. sınıf arazi olup Cumhurbaşkanımızın onayından sonra alt yapıya geçilecektir. Sanayi Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Zekeriya Coştu, Çorum Valisi Zülkif Dağlı, İskilip Kaymakamı Ramazan Polat’ın destekleriyle İskilip OSB’nin yapılacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler
İskilip OSB’ye Vali eli Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum