Arama Sonuçları
"Erzincan tulum peyniri bu yıl satışa sunulacak"
Heybeli Yaylası'nı ziyaret ederek, tulum peyniri üretiminin yayladaki aşamaları hakkında bilgi alan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Erzincan markasını taşıyacak tulum peyniri bu yıl satışa sunulacak" dedi.
Vali, Van'ın meşhur lezzeti otlu peynirden yaptı
Van’ın meşhur otlu peynir üretim tesisinde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, hem peynir mayaladı hem de çalışanlarla birlikte peynir yaptı.
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
“Köylüye pazar yasağı haberleri doğru değil”
Kastamonu Valiliği, köylü vatandaşlara pazar yasağı getirildiğine yönelik haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Bu haberlerin doğru olmadığını belirten Valilik, denetimlerin il dışından getirilen sahte ürünlere yönelik olduğu, çiftçilerin köylerinden getirdiği ürünlere yönelik olmadığını kaydetti.
Erzincan'ın tulum peyniri markalaşıyor
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında kentteki tarım ve hayvancılığı daha iyi noktalara taşıyacak projelerin protokolleri imzalandı. Vali Aydoğdu, "Coğrafi işaretli ürünlerimizden tulum peynirinde markalaşma sağlanacak. Tulum peyniri üretimi yılda yaklaşık 300 tona çıkacak" dedi.
Jalapeno biberinin adı ‘Kaymakam biberi’ oldu
Balıkesir Susurluk Kaymakamı Muammer Köken’in ilçede alternatif ürün olarak projelendirdiği, tanıtım ve deneme amaçlı Buzağılık Köyü’ne ücretsiz fidesini verdiği Jalapeno biberine köylüler ‘Kaymakam biberi’ adını verdi.
Sezonun ilk Divle obruk peyniri gün yüzüne çıktı
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Ayrancı İlçesi Divle köyünde yerin 36 metre derinliğinde ve 250 metre uzunluğunda obrukta doğal ortamda üretilen ve dünyanın sayılı peynirlerinden “Divle Obruk Peyniri” için düzenlenen sezon açılışı programına katıldı.
Kars kaşarı yapımını deneyimlediler
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ile birlikte Türkiye'de ilk ve tek olan Kars Peynir Müzesi'nde incelemelerde bulunarak, kaşar yapımını deneyimledi.
“Gardiyan olmaya değil, garson olmaya geldik”
Valiler Kararnamesi ile Ardahan Valiliğine atanan Hayrettin Çiçek, 17. Ardahan Valisi olarak görevine başladı. Vali Çiçek, “Biz milletimize gardiyan olmaya değil, garson olmaya geldik” dedi.
Erzurum’un 3 bin rakımlı dağları göçerleri ağırlıyor
Türkiye'nin mera varlığının yüzde 11'ine sahip Erzurum, farklı bölgelerden gelen göçer ailelere ev sahipliği yapıyor. Ülkenin tanınan firmaları da bu meralardan beslenen hayvanlardan elde edilen sütle markalarına değer katıyor.
Ardahan Valisi Hüseyin Öner ve Göle Kaymakamı Haluk Koç, 22’inci Ulusal Kültür ve Kaşar Festivali'ne katıldı.
Vali Öner, eşi Zehra Mine Öner ile birlikte, Göle ilçesinde Kaymakamlık ve Belediyenin birlikte organize ettiği 22’inci Ulusal Kültür ve Kaşar Festivali'ne katıldı.
Dünya Kahvaltı Günü
Van'da kahvaltı kültürünü tanıtılmasını sağlamak amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Dünya Kahvaltı Günü' etkinliği', tarihi Van Kalesinde yoğun bir katılımla yapıldı.
Şanlıurfa’da geleceği çağıran imzalar
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın öncülüğünde, GAP İdaresi koordinesinde destekleme protokolü imzalandı.
Köylüler kooperatif kurup kendi markalarını üretti
Burdur’da kooperatifleşen köylüler kendi markalarını oluşturarak ayran, beyaz peynir, süzme yoğurt, kaşar peyniri ve tereyağı üretimi yapıyor. Başarı hikayesi yazan köylüler, diğer köylere örnek oldu.
1300 yıllık anıt ağaçtan zeytin topladı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mut İlçesi Haydar Mahallesinde bulunan 1300 yıllık Anıt Zeytin ağacından hasat yaptı.
Obruk Peyniri mağaradan gün yüzüne çıktı
Karaman’ın Ayrancı ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Berendi-Divle Obruk Peyniri Festivali yoğun bir katılımla yapıldı.
‘Erzincan Üzümlü Sarucu’ Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı
Üzümlü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından başvurusu yapılan ve KUDAKA Teknik Destek projesi kapsamında sağlanan danışmanlık süreci neticesinde “Erzincan Üzümlü Sarucu” Türk Patent ve Marka Kurumunca onaylanarak tescillendi.
‘Doğamıza zarar vermeyecek kadar turist gelsin’
Rize Valisi Kemal Çeber, Rize gastronomisinin tanıtılması adına en önemli festivallerden biri olan GastroRize Festivalinin açılış programına katıldı. Vali Çeber, “Biz Rize’de her tarafın turistle dolmasını istemiyoruz. Doğamıza zarar vermeyecek kadar turist gelsin” dedi.
Yüksekova Çirek Peyniri'ne coğrafi işaret
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillenen Yüksekova Çirek Peyniri’nin tanıtım toplantısı ve sertifika töreni düzenlendi. Toplantı, üretici firma olan Baskın Süt Fabrikası’nın bahçesinde gerçekleşti.
Vali Balcı, otlu peynir mayaladı
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Edremit ilçesindeki tesiste otlu peynir mayaladı. Vali Balcı, “Kentte peynir müzesini kuracağız. Kars'tan sonra ilimizde de dünyada peynirden anlayan gurmelere destinasyon alanı yapacağız" dedi.
Vali Akkoyun: Gayretimiz vatandaşın tebessümü için
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Ayrancı ilçesini ziyaret ederek köy muhtarları ve ilçe kurum amirleri ile toplantı yaptı. Akkoyun, “Amacımız ve gayretimiz vatandaşlarımızın mutluluğu ve tebessümü içindir” dedi.
Yıllardır yasaklı Tunceli yaylaları hayvanla doldu
Bölgede terör nedeniyle yıllardır yasaklı olan yayla ve meralar Tunceli Valiliği koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen başarılı operasyonlarla huzura kavuştu.
Diyarbakırlı kadınlar İtalyanların ünlü mozzarella peynirini üretecek
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, manda sütünden İtalyanların dünyaca ünlü mozzarella peynirini üretmek için eğitim alan kadınlara sertifikalarını törenle verdi.
40 km’si tamamlanan İran sınır duvarlarını havadan ve karadan inceledi
Türkiye-İran sınırında düzensiz göçmenlerin engellenmesi için geçen yıl başlanan ve 40 kilometresi tamamlanan güvenlik duvarı bölgesinde Vali Dr. Ozan Balcı incelemelerde bulundu.