Arama
Arama Sonuçları
Şehitler adına 485 fidan toprakla buluşturuldu
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Orman Bölge Müdürlüğü ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi iş birliğinde düzenlenen Şehitler Ormanı Fidan Dikim etkinliğine katıldı.
İhtiyaç sahipleri için üretim yapacaklar
Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde Üreten Kadın Mutlu Çocuk Atölyesi Projesi kapsamında konteyner kentlerde yaşayan 15 depremzedeye kurs verilecek ve kurs sonunda üretilen kıyafetler, ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye edilecek.
Metehan Toy
Denizli Bozkurt Kaymakamı
Çevik kuvvet polislerini iftarda yalnız bırakmadı
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında, iftarını Çevik Kuvvet Polisleri ile yaptı.
Şehitler için hazırlanan Türk bayrağına ilmek attı
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, kahraman şehitlerimizi unutmamak için hayata geçirilen "Her Şehide Bir İlmek, arkasından Fatiha’nı oku" projesine destek oldu. Vali Ünlüer, proje için hazırlanan Türk bayrağına ilmek attı.
Ekinözü Kaymakamı Coşkun, son yolculuğuna uğurlandı
Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesindeki lojmanında ölü bulunan ilçe Kaymakamı Mesut Coşkun, memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi.
Bina yapmaya gelen Çin heyetinden anlamlı hediye
6 Şubat depremlerinden sonra bölgede depreme dayanıklı binalar yapmak için Türkiye'ye gelen Çinli iş insanları, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya'yı ziyaret etti. Çin heyeti, Kaymakam Çelikkaya’ya “Dürüst ve çalışkan insanlar başarının zirvesinde olacaktır“ yazılı yöresel bir hediye takdim etti.
Afet konutları kura çekimine hazır
Kahramanmaraş'a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Vali Mükerrem Ünlüer ile birlikte tamamlanan afet konutlarını inceledi. Karaloğlu ve Vali Ünlüer, kura çekimine hazır olan konutların teslimi hakkında bilgi aldı.
Yedikuyular Kayak Merkezi sezona hazır
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, bölgenin gözde kış turizm mekanlarından Yedikuyular Kayak Merkezi’ni ziyaret etti. Kaymakam Çelikkaya, beraberindeki heyetle sezon hazırlıkları konusunda istişarede bulundu.
“Rabbim bizi şehitlerimize karşı mahcup etmesin”
Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde şehit aileleri ve evlatlarına yönelik “Şehit Çocuklarına Vefa” programı düzenlendi. Vali Mükerrem Ünlüer, “Şehit ve gazilerimize minnettarız. Kahraman şehitlerimizin yavruları, aziz devletimize ve bize emanet. Rabbim bizi onlara karşı mahcup etmesin” dedi.
Okul servisinde zorbalığa valilik el koydu
Kahramanmaraş'ta bir servis sürücüsü, müzik sesinden rahatsız olduğunu söyleyen genç kıza zorbalık yaptı. Valilik olaya el koyarken, şoför gözaltına alındı.
Sütçü İmam dualarla anıldı
Milli Mücadelenin kahramanlarından Sütçü İmam, vefatının 101. yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı. Anma programına Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer de katıldı.
Yeniden ibadete açılacak
Ağrı Valisi Osman Varol, depremde iki minaresi yıkılan ve kullanılamaz hale gelen Hz. Yunus Camiinde incelemede bulunarak, yeniden ibadete açılması için gereken çalışmaların başlatılmasını istedi.
Kahramanmaraş'a Kocaeli çarşısı
Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta iş yerleri ağır hasar alan veya yıkılan esnaflar için Kocaeli Valiliğince 50 iş yerinden oluşan prefabrik çarşı kuruluyor.
Depremden sonra ilk nikah çadır kentte
Kahramanmaraş'ta yıkıma neden olan iki büyük depremin ardından kentteki ilk nikah, Fuar Merkezi'ne kurulan çadır kent içerisinde kıyıldı. Evleri depremde hasar gören Ayşe ve Nevzat Orak çadır kentte evlenirken, çiftin şahitliğini ilde koordinatör olarak görev yapan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım yaptı. Vali Kaldırım, “Rabbim, Ayşe ve Nevzat kardeşimize iki cihan saadeti nasip eylesin inşallah” dedi.
31 Vali ve 70 Kaymakam deprem bölgesinde koordinasyon sağlıyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, devletin bütün imkanları ile tarihinde olmadığı kadar üst bir seviyede deprem bölgesine müdahale ettiğini belirterek, “Hiçbir vatandaşımızın yalnız kalmaması için, olayların koordinasyonunu sağlaması için de 31 vali, 70 üzerinde de kaymakam görevlendirilmiştir" dedi.
Sütçü İmam, vefatının 100. yıl dönümünde rahmetle anıldı
Millî Mücadelenin kahramanlarından Sütçü İmam için vefatının 100. yıl dönümünde Bektutiye (Çınarlı) Camii’nde Mevlid-i Şerif okundu.
‘Heyecan Bahçesi’nde çocuklarla bir araya geldi
Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Dulkadiroğlu Heyecan Bahçesinde düzenlenen kahvaltı programında, çocuklarla bir araya geldi.
Pansiyon ve okul kantinini denetledi
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.
'Öncelik hayatın öncelik yayanın'
İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” ve “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” mottosu kapsamında Kahramanmaraş’ta farkındalık etkinliği düzenlendi.
Maraş’ta balık festivali: 46 metre uzunluğundaki mangalda 4 ton balık pişirildi
Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, ilde düzenlenen 3. Geleneksel Balık Festivali’ne katıldı. İlin plakasına ithafen 46 metre uzunluğu kurulan mangalda pişirilen 4 ton alabalık, 10 bin kişiye ikram edildi.
Çocuk Görüşme Merkezi, çocukları icradan kurtaracak
Kahramanmaraş’ta velayet altındaki çocukların ebeveynlerine teslim işleriyle ilgili icra sürecine son verecek Çocuk Görüşme Merkezi törenle açıldı.
Mehmet TÜRKÖZ
Foça Kaymakamı
Kadir OKATAN
Mersin Vali Yardımcısı
Metin MAYTALMAN
Terme Kaymakamı
Dr. Fatih Çelikkaya
Dulkadiroğlu Kaymakamı
Ahmet Gökcecik
Taşova Kaymakamı