“Olası bir depreme karşı hazırlıklı olmalıyız”;

“Olası bir depreme karşı hazırlıklı olmalıyız”

Yaklaşan seçimlerle ilgili alınacak tedbirler başta olmak üzere kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde sunulması, vatandaş odaklı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının benimsenmesi, israfın önüne geçilmesi ve enerji verimliliği konularının değerlendirildiği Kocaeli İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi....

Resim

TASARRUF TEDBİRLERİNE AZAMİ DİKKAT

Valilik Akçakoca toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Müdürleri ile Şube Müdürleri katıldı.

Barış ve huzurun hâkim olduğu başarılı bir yıl olmasını temenni eden Vali Seddar Yavuz, kamu hizmetlerinde hesap verebilirlik, şeffaflık ve vatandaş memnuniyetini esas alan bir hizmet anlayışı yürütülmesinin önemine vurgu yaptı. Vali Yavuz, yatırımların yakından takip edilerek bir an önce hizmete alınması ve tasarruf tedbirlerine azami dikkat edilmesini istedi.

Resim

GEÇMİŞTE BÜYÜK ACILAR YAŞAMIŞ BİR İLİZ

Depremle ilgili açıklamalarda da bulunan Vali Yavuz, deprem bölgesinde bulunan ve konumu itibariyle de önemli bir yerde bulunan Kocaeli’nin olası depremlere karşı tedbirli ve hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Vali Yavuz şöyle devam etti: “Konum olarak maalesef deprem kuşağında bulunan ve geçmişte çok büyük acılar yaşamış bir iliz. Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremler bize önemli bir ders verdi. Afetlere karşı hazırlıklı olunmasının ne kadar çok kıymetli ve değerli olduğunu bizlere gösterdi. Bu noktada sizlerden beklentimiz özellikle ve acilen kendi hizmet binalarımızın depremselliğine ilişkin çalışmaları yapmanızdır. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın kendi kullandıkları binalarla ilgili işleri en kısa sürede neticelendirmelerini bekliyorum. Aksi takdirde binalarımızdaki durumu bilemezsek hasarlarını da tahmin edebilmemiz mümkün olmayacaktır. Sizlere güveniyorum. Her zaman söylüyorum, ilimiz kurumsal kapasitesi yüksek, bilim, sanayi ve teknoloji, bilişim ve inovasyonun merkezidir. Bu anlamda çalışmaların çok iyi bir şekilde yapılması, planlanması ve netice alınması en doğal beklentimizdir. Dolayısıyla Türkiye’de ender bir şehir olarak Kocaeli’nin, afet konusunda diğer illere de önderlik edeceğine gönülden inanıyor, afetsiz günler diliyorum.”


7’DEN 70’E HERKESE TEŞEKKÜR

Vali Yavuz konuşmalarının sonunda ise, “Depremi iyi bilen, depremi yaşayan ve bunun acılarını da halen içlerinde hisseden kardeşlerimizin fedakar ve yardımlaşma duygusu gerçekten beni her defasında duygulandırdı. Kocaeli ve Kocaelili kardeşlerimizle onur ve gurur duyuyordum ama bunu bir kez daha pekiştirmiş oldum. Bu vesileyle bir kez daha bugüne kadar katkı sunan Kaymakamlarımıza, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan ve çalışanlarına, Sanayi ve Ticaret Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri ve Limanlarımızın yönetim ve üyelerine, iş insanlarımıza, STK’larımıza, hayırseverlerimize, kadınlarımıza, gençlerimize, 7’den 70’ine herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum