Arama
Arama Sonuçları
Şehit kızına doğum günü sürprizi
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya, şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti.
"Kadına yönelik şiddete sıfır toleransla çalışıyoruz"
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2024 Yılı 1’inci toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Aktaş, "Tüm kurumlarımız, kadına yönelik şiddete sıfır toleransla çalışıyor" dedi.
İlçesini tanıtan kaymakam, sesiyle büyüledi
Mardin'in Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Kanal 7’de yayınlayan Gündüz Gece programının konuğu oldu. İlçenin tanıtımını yapan Kaymakam Kayabaşı, izleyicilere de bir sürpriz yaptı. Bağlamasını eline alan Kayabaşı, hem çaldı hem de Mardin türküleri seslendirdi. Sesiyle herkesi büyüleyen Kaymakam Kayabaşı, profesyonellere de taş çıkardı.
"Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras!"
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık Selimiye camisinin ana kubbesine yerleştirilmesine başlanan alemin ahşap kısmına restorasyon anısına isminin yazılı olduğu plakayı çaktı.
Antakya Medeniyetler Korosu’ndan duygulandıran konser
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, eşi Dilek Kırbıyık ile birlikte, Edirne Belediyesi, Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonuyla düzenlenen Antakya Medeniyetler Korosu konserini izledi.
Deprem bölgesi koordinatör valilere emanet
Deprem bölgesindeki tüm işleyiş ve ihtiyaçlar onların sorumluluğunda. Koordinatör valiler asrın felaketinde ilk günden beri sahada. Depremlerin en çok yıkıma yol açtığı Hatay'da 15 vali görev yapıyor. Her valinin sorumluluk alanı farklı.
Dostluk galip geldi
Edirne Süper Amatör liginde geçtiğimiz hafta Yıldırım Mega Genç Spor kulübü ile Uzunköprü Aşçıoğlu Gençlik Spor kulüpleri arasında oynanan maçta yaşanan tatsız olayların ardından iki kulübün başkanı Vali H. Kürşat Kırbıyık’ı ziyaret ederek yaşanan olaylardan duydukları üzüntüleri dile getirdi.
Eğitim yılının ilk dönemini masaya yatırdı
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, dezavantajlı bölgelerde eğitim veren okulların idarecileri ile bir araya gelerek eğitim öğretim yılının ilk dönemi için değerlendirmelerde bulundu.
Edirne Sarayı ihya ediliyor
İhyası için Milli Saraylara devri yapılan Edirne Sarayı ihya çalışmaları ile ilgili tanıtım toplantısı saray alanında yer alan Matbah-ı Amire’de (Saray Mutfağı) yapıldı.
Doğa Tarihi Müzesi, bilim ve doğa meraklılarını bekliyor
Trakya Üniversitesi biyoloji bölümü akademisyen ve öğrencilerinin uzun süreli çalışmalarının neticesinde oluşturulan Doğa Tarihi Müzesinin açılışı T.B.M.M. Başkanı Mustafa Şentop ve Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ın katılımları ile gerçekleşti.
1.4 ton uyuşturucu, 5 milyon hap
Edirne’de 2022 yılında 1 ton 461 kilogram uyuşturucu ile 5 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi. Vali Kürşat Kırbıyık, gümrük, polis ve jandarma ekiplerine başarı belgesi verdi.
Bulgaristan'daki direnişin simgesi Türkan bebek dualarla anıldı
Bulgaristan'da 1984 yılındaki zorunlu asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında şehit edilen 1,5 yaşındaki Türkan Feyzullah için Edirne'de anma töreni düzenlendi.
Hudut karakollarına moral ziyareti
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Türkiye-Yunanistan sınırında bulunan hudut karakollarını ziyaret ederek kahraman askerlerle bir araya geldi.
Şehit babasını son yolculuğuna uğurladı
1997 yılında teröristlerle girilen çatışmada şehit olan İstiklal Vardar'ın babası Ali Nermin Vardar son yolculuğuna uğurlandı.
Borulara kaynak yaparak imza attı
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Edirne DSİ. 11. Bölge Müdürlüğünün il genelinde yaptığı çalışma ve yürüttüğü projeleri yerinde inceledi. Vali Kırbıyık, Edirne Meriç Sulaması projesinde yer altına döşenen borulara kaynak yaparak günün anısına imza attı.
Cumhuriyet Kupası için bisikletçiler 13. kez yarışıyor
Edirne valisi H. Kürşat Kırbıyık, Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı'nın startını verdi.
Kütüphane ve Bilişim Sınıfı açılışını çocuklarla birlikte yaptı
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Çocuk Evleri Sitesi bünyesinde koruma ve bakım altında bulunan çocuklar için kurulan “Kütüphane ve Bilişim Sınıfı”nın açılışını çocuklarla birlikte yaptı.
Biçerdöverle çeltik hasadı yaptı
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, İpsala'da düzenlenen Çeltik Hasat Şenliğine katılarak, biçerdöverle çeltik hasadı yaptı.
Edirne, Avrupa Kürek Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak
U23 Avrupa Kürek Şampiyonası 2024 yılında Edirne’de yapılacak. Çekya’nın Racice kentinde European Rowing tarafından düzenlenen 2024 U23 Avrupa Şampiyonası ev sahipliği oylamasında Edirne ile aday olan Türkiye, şampiyonanın ev sahibi olmaya hak kazandı.
Keşan Kaymakamı'nın oğlu hayatını kaybetti
Edirne Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz’ın Batman’ın Gercüş ilçesinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan oğlu Abdulsamet Yılmaz (28) evinde ölü bulundu.
Çeltikte yüksek verim bekleniyor
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Çeltik Tarla Günleri’ne katıldı. Sembolik olarak çeltik hasadı yapan Kırbıyık, bu yıl daha yüksek bir üretim beklediklerini kaydetti.
Ayçiçeği hasadında bereketli bir yıl bekleniyor
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, merkeze bağlı Küçükdöllük köyünde yapılan ayçiçeği hasadına katıldı. Vali Kırbıyık, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile biçerdövere binerek ayçiçeği hasadı yaptı.
Sınır hattında inceleme
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü, Hudut Karakollarını ziyaret etti.
‘Aşçı Yahya Baba’nın mutfağında imece usulü aşure
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Trakya Üniversitesi tarafından Beyazıt Külliyesi İmarethanesinde düzenlenen aşure etkinliğine katıldı. Aşure dağıtımı öncesi etkinliğe katılanlarla kazanın başında dua edildi.
Vali Kırbıyık, Roman şampiyonları kutladı
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, valilik salonunda yaptığı toplantıda Edirne’de faaliyet gösteren Roman spor kulüpleri başkanları ile bir araya geldi.
Selimiye’nin minarelerine çıkıp restorasyonu inceledi
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Cumhuriyet döneminin en büyük restorasyon çalışmasını geçiren Selimiye Camisi’nde incelemelerde bulundu. Restorasyonun Selimiye ve Edirne için önemine işaret eden Vali Kırbıyık, Mimar Sinan'ın ustalık eserinin restorasyonunun titizlikle yürütüldüğünü belirtti.
Kapıkule’de tüm zamanların rekoru kırıldı
Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan bir günde 8 bin 358 araçla 35 bin 887 yolcunun giriş yaparak tüm zamanların rekorunun kırıldığını açıkladı. Kırbıyık, Sınır Kapısı’nda fedakarca ve başarıyla görev yapan gümrük ve emniyet personeline teşekkür etti.
Vali Kırbıyık: Allah bayrağımızı indirtmesin, ezanımızı dindirtmesin!
Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık öperek aldığı sancağı gönderde sallayarak “Allah bayrağımızı indirmesin, ezanımızı dindirtmesin” dedi.
Huzurevi sakinlerine bayram ziyareti
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve eşi Dilek Kırbıyık, kurban bayramı münasebetiyle huzurevi sakinlerine, çocuk evlerinde kalan çocuklara ve şehit ailelerine bayramlaşma ziyaretinde bulundu.
Vali Kırbıyık: Hepiniz başpehlivansınız
Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleştirilen resmi açılış töreninde güreşçilere hitap etti. Kırkbıyık, “Adalı Halillerin, Kel Aliçoların, Koca Yusufların torunları, yiğit pehlivanlarımız, hepiniz birer şampiyon, hepiniz başpehlivansınız” dedi.